avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, ma interesează sa știu dacă în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, ma interesează sa știu dacă în cazul unui divorț ...

Bună ziua, ma interesează sa știu dacă în cazul unui divorț de soție, casa în care locuim intra la partaj, avand in vedere ca s a construit pe firma? Practic este bunul firmei. Firma fiind înființată în timpul căsătoriei, soția unic acționar. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Flavius46 , utilizator 18:15, 4 Ianuarie 2023
Si daca nu dorește acest lucru ce pot face? Multumesc!
Dvs. , in cazul unui partaj, veti primi jumatate din toate bunurile si datoriile comune. Deci veti primi si jumatate din partile sociale ale societatii, prin urmare veti detine jumatate din patrimoniul ei (care contine si imobilul indiferent de stadiul sau de executie, Probabil ca nu se doreste receptia cladirii pt ca sa nu fie inregistrata la ONRC). Oricum va fi facuta o expertiza contabila.
Mai pe larg aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va multumesc pt informații!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
imi pare rau pentru situatia dvs, ati facut o alegere proasta cand ati acceptat firma sa fie proprietara casei si a terenului. Nu va incurajez sa va faceti nici un fel de sperante cu privire la a primi ceva din firma, spun asta din experienta personala. Firma nu intra la partaj. Ce poate intra e eventual daca ati avut ceva aport moral (de ex idea firmei v-a apartinut), dar nici asa. Cel mai bine, incercati o intelegere morala cu sotia, sa va intelegeti la o suma pentru ca daca ajungeti in instanta, o sa va coste enorm si nu garanteaza nimeni successul. Mai bine negociati ceva in numele la acesti multi ani petrecuti impreuna si intelegeti ca aveti riscul sa plecati fara nimic, deci e bine sa fiti deschis la o negociere.

Ce nu s-a inteles mai sus e ca sotia e unic actionar si asa a fost tot timpul. Prin urmare, nu ati avut aport "in natura" la capitalul firmei si nici nu ati avut contributie la capitalul firmei cu bunul comun. Din ce spuneti dvs, reiese ca sotia si firma a suportat toate costurile, iar dvs din cand in cand ceva costuri ocazionale. Dar ati si beneficiat de cazare gratuita si de facturi gratuite, fara sa fiti (din ce inteleg), nici macar angajat al firmei. Deci practic, ati stat pe banii firmei in perioada casatoriei nu? Asta se intelege din ce ati scris dvs.

Deci clar nu aveti nici un drept la firma.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
gabrici, utilizator
Bineînțeles că nu a fost nimic gratuit, eu am locul de munca propriu si salariu generos, cu care am participat în tot ce inseamna întreținerea familiei, . La fel am contribuit la construcția casei, practic este construita împreună dar nu am dreptul la ea. Din tot ce îmi spuneți reiese ca daca nu am dovezi pt plătile facute, contribuția teoretic este nula, si nu este cazul sa ma lupt cu morile de vânt. Multumesc mult pt sfaturi și ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort constanta2009 constanta2009 Sunt divortata din anul 2008. La momentul respectiv nu am facut partaj cu fostul sot. In timpul casniciei am contactat un imprumut de nevoi personale, un card ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj, firma si imobil laurentiu68 laurentiu68 Buna ziua Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat. Partea grea acum incepe. PARTAJUL O sa expun ... (vezi toată discuția)