avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta: un salariat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta: un salariat care doreste ...

Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta: un salariat care doreste sa iasa anticipat la pensie (este vorba de pensie speciala), drepturile de pensie cad sub incidenta legii actuale sau viitoare, cea care se va adopta in lunile care urmeaza? Concret: Varsta de pensionare din legea actuala este de 60 ani, fata de 65 cat se preconizeaza. Daca ma pensionez anticipat (imi lipsesc 5 luni!), in cadrul legii actuale, pensia la care am dreptul dupa 30 de ani de activitate o voi putea primi dupa cele 5 luni (cf. legii care e valabila inca, atunci cand ma pensionez) sau dupa 5 ani, cf. legii care umeaza sa fie adoptata?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalina.nicolae , utilizator 18:44, 30 Decembrie 2022
Pensionarea va avea loc in baza legii care este in vigoare la data indeplinirii conditiilor de pensionare.
Multumesc. Un An Nou fericit va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor calcul varsta pensionare grandanat grandanat La ce varsta poate sa iasa la pensie anticipat si normal, o persoana(femeie) cu 35 de ani vechime, dincare 5 ani grupa a II-a ? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala oanaboros oanaboros Mama mea urma sa iasa la pensie anticipata anul acesta,dar din cauza ca acestea au fost sistate nu a mai apucat sa ia.Stiu ca din 1 ian.2011 va fi adoptata o ... (vezi toată discuția)
Amanare pensionare redsofie redsofie Buna ziua, As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate. Persoana in cauza ... (vezi toată discuția)