avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă am pierdut procesul contestatie pentru ridicare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă am pierdut procesul contestatie pentru ridicare permis, ...

Dacă am pierdut procesul contestatie pentru ridicare permis, am predat permisul, am luat examenul dar contravenția este săvârșită pe vechea lege, reducerea e de la 90 la 30 zile având în vedere ca la momentul savarsirii contravenției era alta lege? Sau se aplica legea de la momentul rămânerii sentinței definitive?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:36, 3 Ianuarie 2023
In general politia aplica ce zice seful. Unii zic ca pe legea veche (putini), multi ca pe legea noua. De redus ei reduc in conformitate cu decizia sefului politiei respective. Se poate da in judecata functionarul respectiv, pe baza principiului neretroactivitatii legii (prevazut si de art. 15 din constitutie), la instantele de contencios administrativ. Pentru despagubiri. Angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea nevoie de o parere juridica despre cum se ... Iulian Penisoara Iulian Penisoara Buna ziua, As avea nevoie de o parere juridica despre cum se aplica legea in cazul suspendarii permisului de conducere. Eu am comis-o anul trecut, cand am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima suspendare permis Valentin_v Valentin_v Am produs un accident cu victima prin neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, victima 40 zile de ingrijire medicala. Data accident decembrie 2021 pana la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de codul rutier si permisul ... Ionutz6891 Ionutz6891 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de Codul Rutier si permisul de conducere.Situatia se prezinta astfel : am fost prins circuland in localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)