Sora mea a postat intr-un forum comentarii un pic ironice la adresa unui alt utilizator.
Acesta a notificat-o si i-a spus ca ii va cere daune morale f. mari pe baza raspunderii civile delictuale.
As vrea sa stii cum se apreciaza valaorea lor sau daca exista o practica.
Va multumesc pentru precizari! Din pacate exista multe persoane imature emotional, care nu pot sa suporte criticile si atunci arunca in dreapta si in stanga cu amenintari de genul acesta!
Cu exceptia faptului ca a adus injurii sau a facut afirmatii tendentioase care au adus un prejudiciu moral major acelei persoane, sora dv nu are de ce sa se teama! Daca am tine seama de toate ironiile care ni se adreseaza zilnic, ar insemna ca ne tinem toata ziua doar de procese! #-o
Parerea mea este ca persoana in cauza se joaca cu termenii juridici, pentru a raspandi panica. Mult succes!
In plus, dupa cate stiu eu, pentru a exista răspundere civilă delictuală, trebuie îndeplinite niste condiţii: existenţa unei fapte ilicite, a unui prejudiciu, a legăturii de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu, a culpei.
Art 35 lit b) din legea 8/1996 permite transformarea unei opere fara consimtamantul autorului si fara plata unei remuneratii, daca rezultatul transformarii este o parodie sau o caricatura care nu creaza confuzie in ceea ce priveste opera originala si autorul acesteia.