avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua .Dacă am făcut contestatie la tribunal ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua .Dacă am făcut contestatie la tribunal pt.mama mea ...

Bună ziua .Dacă am făcut contestatie la tribunal pt.mama mea care are indemnizatie handicap grav fără insotitor și nu am primit răspunsul acasă. Am sunat la tribunal și mi-a zis ca o sa primesc acasă un termen de judecata și trebuie sa fac și o contestatie în 10 zile .Nu știu cum trebuie făcută și dacă poate cineva sa-mi dea mai multe informații, va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Astancai Pusa , utilizator 08:29, 9 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o procedura mai complexa.

Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165 c.proc.civ.

Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.

In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc
Bună seara !Puteți sa-mi spuneți răspunsul la intampinare către ce instituție trebuie facut Primaria de unde aparțin s-au Tribunal? Un model cerere pt.raspuns la intampinare pt. dreptul de insotitor mama mea care are Alzaimer cu grad de handicap grav și în permanenta este supravegheata de mine.Va mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul la intampinarea se depune la instanta de judecata.
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Termen inregistrare contestatie Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp de la depunerea unei contestatii la decizia de concediere la tribunal se da numar de dosar si pot verifica pe ... (vezi toată discuția)
Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)