avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în ...

Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în totalitate vina mea si nu stiu cum sa procedez...
Azi m-am dus la cumparaturi și pe lângă parcarea complexului comercial trece un drum - o cale de acces care are doar cate o banda pe fiecare sens, strada este destul de ingusta si in plus am vazut si doua indicatoare de "oprire interzisa" si un avertisment cum ca ti se ridica masina daca parchezi acolo. Cu toate astea, un sir intreg de masini a parcat acolo pe strada, ceea ce a provocat o coada foarte mare de masini care se chinuiau sa se strecoare pe langa cele parcate. Printre cei ce incercau sa isi vada de drum eram si eu, iar pe partea mea dreapta, pe langa alte masini de dimensiune normala, era si o camioneta a carei oglinda am atins-o foarte usor. Omul a observat, a strigat, iar eu m-am dus repede sa parchez masina cat mai aproape pentru ca nu puteam opri ca ma injurau toti si m-am intors sa vorbesc cu omul, sa vad daca i-am facut daune. Cand m-am intors dupa ce am gasit unde sa las masina omul nu mai parea sa fie. Am cautat tot sirul ala de masini, m-am uitat la oglinzile camionetelor parcate, nu am vazut nimic zgariat, niciun om... dupa cateva minute si mai tarziu iar dupa o ora m-am dus iar sa vad daca gasesc omul... i-as fi lasat macar un biletel sa vorbim dar tot ce apucasem sa vad a fost ca masina lui e o camioneta alba, atat. Am facut si eu ce am putut, acum nici nu stiu daca am zgariat ceva, pe oglinda mea nu parea sa fie decat praf, sincer nu cred ca i-am zgariat-o mai ales ca mergeam cu viteza mica... In lege stiu ca scrie ca daca accidentul s-a soldat cu daune sa ma prezint in 24 de ore la sectie dar tamponarea a fost atat de minora incat nici nu stiu daca exista daune, cel mai probabil nu e nimic vizibil... Ce pot sa fac si la ce sa sa ma astept? Daca ma prezint la sectie si nu se face plangere ce patesc? Chiar nu am vrut sa se intample asa, am vrut sa vorbesc cu persoana dar in cateva minute cat am gasit unde sa las masina a disparut si coloana... mentionez ca sunt incepatoare. Ce ma sfatuiti sa fac? Daca omul depune plangere se poate face in asa fel incat sa nu implicam asigurarea si sa ii platesc cash? Pentru o posibila zgarietura minora nu as vrea sa implic asigurarea... Multumesc
Cel mai recent răspuns: //Anonymous// , utilizator 01:52, 7 Ianuarie 2023
Mergeti la poliție și declarați ce s-a întâmplat.Nu vă costă nimic.
Daca nu mergeți și merge celalalt șofer care v-a luat numărul de înmatriculare sa declare accidentul,o pățiți grav.
Pentru a preintampina situatii neplacute si suportare de amenda,informati oficial politia teritoriala despre eveniment
Am mers pana la urma la politie si mi-au zis ca nu ar trebui sa imi fac griji ca daca pe oglinda mea nu era nimic cel mai probabil nici pe a lui nu e si sa las un numar de telefon in caz ca vine cineva in alea 24 de ore. Nu a venit nimeni. Au zis ca atata timp cat nu s-a intamplat nimic vizibil nici nu pot sa numeasca asta un accident si persoana avand masina parcata ilegal cel mai probabil nu o sa vina oricum din motivul asta. Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului dupa o tamponare usoara. claudiu911 claudiu911 Buna seara, Acum 2-3h am lovit oglinda unei masini parcate. Am fost foarte grabit si nu am oprit. Acum cateva minute m-am intors la locul accidentului ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna aleahimi aleahimi S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam \\\\\\"scuze ti-am avariat masina\\\\\\" si un nr de ... (vezi toată discuția)
Masina avariata in zona rezidentiala robertioan robertioan Buna seara, Am intampinat urmatoarea problema pentru care va rog sa imi oferiti o solutie, in caz ca exista. Am parcat masina intr-o zona ... (vezi toată discuția)