Alfred este numele meu, într-un dosar penal de purtare abuzivă din partea poliţiştilor, şi violenţă în familie, totul s-a întâmplat pe data de 19.01.2022, am primit Ordonanţă de clasare a dosarului deschis în urma plângeri mele din data de 01.03.2022, trimisă prin e-mail (din pricina pandemiei de COVID-19, aşa se cereau a fi trimise plângerile), la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.
Am depus plângere la Tribunalul Teleorman (acolo s-a mutat doarul), împotriva Ordonanţei de clasare.
Teoretic ce urmează mai departe, pot cere să mă prezint eu fizic în faţa procurorului pentru a mă vedea, şi a aduce şi alte dovezi?.
Menţionez că sunt persoană cu dizabilităţi. Aştept răspunsul dvs.
Dacă ați depus plângerea împotriva ordonanței la prim procuror, o sa primiți răspunsul la adresa indicata, ulterior in funcție de soluție, depuneți plangere la instanta.
Care este termenul legal până la care pot depune plângere la instanţă, împotriva soluţiei, ca răspuns la plângerea mea împotriva odonanţei de clasare?.
Întreb informativ, până acum nu am primit niciun răspuns la plângerea mea împotriva odonanţei de clasare.
Pe data de 23.01.2023, s-au scurs cele 20 de zile, în care trebuia să primesc un răspuns.
Ce pot face mai departe dacă nu primesc un răspuns, ori primesc unul foarte târziu?.
Aştept răspunsul dvs.
Puteti depune plangere la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă, oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Bunâ seara,
Dar încă nu mi s-a comunicat nimic, niciun mod de rezolvare, ce să fac în momentul ăsta, acum?.
Să aştept primirea unui răspuns, apoi să fac plângere, ori să fac plângerea fără să mai aştept răspunsul lor?.
Cum este mai „ok”, să zic aşa, pentru a mă încadra în termenul legal prevăzut?.
Aştept răspunsul dvs.