avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident provocat de o persoană fara permis sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident provocat de o persoană fara permis sub influența alcoolului

Salutare, in data de 3.11.2022 un cunoscut mi-a sustras autovehiculul parcat in fata casei aflându-se sub influența alcoolului si a produs un accident, neposedând permis de conducere a acrosat un gard metalic cauzand daune atât gardului cat si autovehiculului meu.
Nu m am dus la poliție pe motiv ca imi este cunoștiință si nu vreau sa ii cauzez probleme. Am discutat cu dânsul sa imi restituie contravaloarea reparațiilor autovehiculului si sa îi repare gardul cetățeanului din buzunarul propriu. Eu mi-am reparat masina din buzunarul meu si am rămas cu paguba, el nemaivoind sa-mi plateasca contravaloarea reparațiilor.
Ce as putea sa fac din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 12:14, 10 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Facerea de bine nu miroase a bine"!
Din punct de vedere legal trebuie să aveți dovezi împotriva cunoștinței dumneavoastră. (martori).Dacă aveți,mergeți la parchet și faceți plângere penală împotriva cunoștinței.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati avut adeverinta de la politie pentru repararea autovehiculului se va pune in discutie modul cum ati efectuat reparatia ?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa mergeti imediat la Politie cand s-a produs evenimentul.
Acum se poate interpreta ca dvs. ati incredintat masina cunostintei. Cunoscutul rauplatnic ar putea pretinde ca i-ati dat masina cu buna stiinta. Ar trebui sa aveti dovezi ca a sustras autovehiculul.
Cautati Art. 86 OUG 195/2002 Infracţiuni şi pedepse:
- nemaivorbind de conducerea in stare de ebrietate, cunostinta dvs. se incadreaza la alin. 1) si 2)
- daca se stabileste ca dvs. i-ati incredintat autovehiculul, va incadrati la alin. 3) - adica penal
Important este sa dovediti ca a sustras autovehiculul, pe aceasta baza va veti recupera paguba dvs. si proprietarul gardului.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
sadrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Accident de masina unmilllion unmilllion Salutare!Am o problema si daca ati trecut printr-o astel de problema va rog sa dati un reply/sfat.Am intrat cu masina intr-un gard al unui depozit/teren cu ... (vezi toată discuția)
Masina avariata intr un carambol karina0910 karina0910 ce trebuie sa fac daca am fost implicata intr un carambol si am bara spate sparta.......soferul care a provocat accidentul era baut........asigurare de ... (vezi toată discuția)