avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie?

Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa fac? daca ma duc la un service de cartier intr-o ora mi-o repara! trebuie neaparat sa anunt la pilitie? ce risc daca ma prinde pe drum, de exemplu de acasa pana la service?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:46, 27 Noiembrie 2011
Normal ar fi ca cei de la service sa nu va repare fara dovada ca ati declarat undeva accidentul fie la politie, fie la asigurator.
O sa fie paguba pentru soferul tir-ului daca nu se prezinta la politie in 48 ore de la incident.Mergeti la politie, anuntati accedentul si nr. masinii care v-a acrosat, dupa care va reparati masina si pastrati facturile.Cred ca nici nu a oprit sa vada ce s-a intamplat, nu?
bineinteles ca n-a oprit! nici nu si-a dat seama! la ce viteza avea...de unde sa mai vad ce numar avea...tir-ul n-are nicio paguba sigur! a fost ca elefantul cu furnica! dar, daca ma duc la politie nu ma amendeaza? vor zice ca eu nu m-am asigurat...
asa si e :)
ar trebui sa mergeti intai in service sa cereti un sfat , poate nu se vede ca usa a fost avariata de alta masina, vedeti ce va zic si ei intai
Daca va opreste politia in trafic, tocmai mergeati sa-l declarati la politie
daca va asigurati nu se intampla....puteati provoca un accident foarte grav daca soferul tirului va observa si reactiona....

Alte discuții în legătură

Accident mortal pe autostrada, masina oprita nesemnalizata! AndreiKB AndreiKB Buna ziua,am si eu o problema din pacate! In data de 04 Martie 2015 ,am avut un accident pe autostrada din care a rezultat moartea uneii persoane! In primul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autor necunoscut matea adriana matea adriana Ma numesc Matea Adriana din Pitesti,vineri 16.05.2009 in judetul Valcea,localitatea Caineni,a avut loc un accident soldat cu pagube foarte mari,noi mergeam ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima nedeclarata zenmi zenmi Buna ziua!Am mai postat aceasta problema,dar necunoscand cu exactitate faptele revin, cu rugamintea si in speranta ca cineva ma va putea sfatui sa procedez ... (vezi toată discuția)