Pe 3 ianuarie 2023 am dus un autoturism la remat (fier vechi) . De aici am primit documentele necesare radierii fiscale și din circulație. În momentul când am fost la primărie mi s.a cerut sa plătesc impozit integral pe anul 2023 .
E normal și corect sa plătesc un impozit la un lucru care nu mai exista care a fost distrus ?
Pot plăti impozit pe luna ianuarie nici o problema dar pe tot anul ?! Ma simt ca și cum cineva îmi baga mana în buzunar cu acordul meu .
Cik22
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ideea este ca statul trebuie sa castige de la careva, nu conteaza, ca platesti tu, ca plateste cumparatorul "ales egal". Corect ar fi sa se calculeze la zile. Impozitul pe un an se poate imparti la 365 daca tot o dam pe digitalizari si alte rasini si daca ai un bun in proprietate 231 de zile sa platesti pentru zilele alea. Daca se vinde un vehicul in 5 ianuarie fostul proprietar plateste impozitul pe anul respectiv iar cumparatorul abia de anul viitor Rezultat: banul intra la taxe, nu intereseaza pe nimeni, nu conteaza de la cine el intra si gata si trebuie sa iasa la numar si gata..Iar faptul ca nu e logic, cinstit sau drept, etc.."drept e numai Dumnezeu", cum zicea bunica...Pe de alta parte statul cand zice ca ia - Ia!..cand zice ca da-Zice! :)