avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... schimbare nume cabinet
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

schimbare nume cabinet

Buna ziua dragi colegi,

Aveti idee ce formalitati trebuie indeplinite la barou si Administratia Financiara in caz de schimbare nume cabinet de avocat , ca urmare a casatoriei titularei de cabinet?? Am incercat sa dau de cei de la Baroul Bucuresti telefonic dar cred ca stiti ca ba nu raspunde nimeni ba suna ocupatX-(. Merci mult.;)

P.S.conform statutului nu exista taxa pentru schimbare nume cabinet si am vazut pe site-ul BB ca respecta art. 315 din statut si nu au bagat ei vreo taxa pe care UNBR-ul sa nu o fi aprobat....
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Amza Monica, Avocat
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 13:05, 27 Ianuarie 2010
La Barou va trebui sa depui o cerere impreuna cu copie de pe certificatul de casatorie plus CI, prin care sa le arati ca incepand din acel moment cabinetul va purta denumirea de x, apoi ei vor elibera o adeverinta catre AFP din care sa rezulte ca de acum inainte cabinetul va avea denumirea de x.
Cu aceasta adeverinta plus vechiul CIF, plus copie certif casatorie si CI, mergi la AFP, completezi declaratia nr...., nu mai stiu cat, apoi se elibereaza un alt CIF, cu noua denumire, dar nr CIF-ului ramane acelasi.
Merci mult. Ai idee in cat timp de la casatorie trebuie facute toate formalitatile la Barou si AFP?? Cam cat timp dureaza pana primesti noua decizie pentru cabinet si noul CIF de la AFP? Mai e vreo taxa de platit la AFP sau trebuie facut dovada ca esti cu impozitul platit la zi? Te intreb daca stii pentru ca la mine de la o Administratie se elibereaza CIF-ul si de la alta se ia un certificat fiscal si tot la aceasta din urma se plateste impozitul. Merci mult de ajutor inca o data, colega draga.
La Barou, m-am dus cand am avut timp, cat de repede am putut. Acea adresa mi-a dat-o cat de repede s-a putut, nu mai retin, trebuia semnata de decan.
La AFP nu am platit nimic si nu m-au verificat daca sunt cu platile la zi. Peste o saptamana mi s-a eliberat noul CIF.
Merci mult pentru detalii.Sper si la mine sa fie asa ca sunt multe de schimbat odata cu numele cabinetului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

??? RamonaIoana RamonaIoana Putem scadea de la impozit cele 24 mil? Daca da ,cum?Mi-am platit singura acesti bani si as vrea sa stiu in ce fel ii pot scadea (vezi toată discuția)
Avocatii stagiari au cif? ContSters121604 ContSters121604 Buna seara! Am si eu mai multe nelamuriri cu privire la inregistrarea in evidentele fiscului. Am fost primita in barou in decembrie 2009. La scurt timp am ... (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet individual de avocatura AvFM AvFM Stimati colegi, La momentul incetarii colaborarii cu forma de exercitare a profesiei in care am activat ca avocat colaborator si a infiintarii cabinetului ... (vezi toată discuția)