avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... control medical la angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

control medical la angajare

Buna ziua

Am un angajat care are contract de munca pana la data de 15.01. In data de 01.07.2022 a facut control medical medicina muncii cu valabilitate pana pe 23.03.2023. Daca Contractul lui inceteaza in 15.01. si i se face un nou contract cu aceleasi conditii/functie/acelasi angajator etc se mai face un nou control medical? sau poate vi valabila fisa din 01.07.2022 care este valabila pana la 23,03,2023. Multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 11:48, 10 Ianuarie 2023
Pentru un alt contract individual de munca se face o noua examinare medicala in vederea emiterii fisei de aptitudine a lucratorului de catre medicl specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Chiar daca este acelasi angajator aceeasi functie aceleasi conditii etc? Angajata iese la pensie limita de varsta iar angajatorul doreste sa incheie cu aceasta inca un cim pe 3 luni in aceleasi conditii
Se face o noua examinare medicala iar in plus daca este vorba de un lucrator peste 60 de ani se va realiza o supraveghere speciala in conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1^1) din HG nr. 355 din 11 aprilie 2007 ,
privind supravegherea sanatatii lucratorilor, actualizata.

Prin supraveghere speciala se intelege examenul medical profilactic efectuat de catre medicul de medicina muncii, in vederea stabilirii aptitudinii in munca pentru lucratorii care se incadreaza in urmatoarele categorii: persoane cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani impliniti, persoane cu varsta de peste 60 de ani impliniti, femei gravide, persoane cu handicap, persoane dependente de droguri, de alcool, stangace, persoane cu vederea monoculara, persoane in evidenta cu boli cronice.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen medical de medicina muncii creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Examenele medicale si investigatiile necesare pentru completarea, respectiv emiterea fisei de aptitudine de medicina muncii se pot efectua si de ... (vezi toată discuția)
Salariat peste 55 ani = grup sensibil? Dianex Serv SRL Dianex Serv SRL Ma poate ajuta cineva cu cadrul legal din care reiese ca persoanele peste 55 ani sunt considerate ca facand parte din grup sensibil cf art. 35 din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o salariata este insarcinata si doreste reducerea ... ionela11 ionela11 Buna ziua, O salariata este insarcinata si doreste reducerea programului de munca cu 1/4, nu a adus decat o adeverinta de la medicul curant prin care i se ... (vezi toată discuția)