avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! am înțeles următorul calcul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! am înțeles următorul calcul pentru situația indemnizație ...

Bună ziua! am înțeles următorul calcul pentru situația indemnizație de detașare și anume că: se înmulţeşte salariul minim de 3.000 de lei cu 3, iar rezultatul (9.000 lei) se împarte la numărul de zile lucrătoare din lună (21 în exemplul luat) şi rezultă o indemnizaţie specifică detașării transnaționale zilnică de 428,57 de lei care reprezintă venit neimpozabil pentru salariat, cu condiția ca această sumă să nu depășească nivelul de 2,5 ori nivelul legal pentru diurnă stabilit prin HG 518/1995. Cu titlu de exemplu, dacă nivelul legal pentru diurnă stabilit prin HG 518/1995 este de 35 euro/zi, și cursul BNR este de 4,93 lei/euro, atunci se poate observa că indemnizația specifică detașării transnaționale de 428,57 lei/zi reprezintă 86,93 euro, sumă care se încadrează în plafonul neimpozabile de 87,5 euro/zi (35 euro / zi x 2,5 = 87,5 euro). Astfel, pentru întreaga perioadă de 31 de zile cât a fost detaşat, şoferul respectiv primește o indemnizaţie specifică detașării transnaționale de 13.285,67 de lei, adică 2.694,86 euro (calculat la un curs de 1 euro = 4,93 lei). Cu alte cuvinte, şoferul poate primi o indemnizaţie neimpozabilă de 86.93 euro pe zi, dar ccea ce nu înțelegem este următorul fapt: avem 21 de zile lucrătoare, dar șoferul este detașat toate cele 31 de zile din lună în străinătate, cum fiscalizez 10 zile? mulțumesc

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care mai este valoarea diurnei, in cazul unei deplasari in Germania. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)