avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua Ieri am participat la un concurs pt ocuparea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua Ieri am participat la un concurs pt ocuparea unei functii ...

Buna Ziua
Ieri am participat la un concurs pt ocuparea unei functii de dispecer la Politia locala, unde contracandidatul nu a luat nota de trecere la una din probele sportive, dar ulterior s-a modificat timpul obtinut de acesta la 1000 m ca sa fie declarat admis . Am intrebat pe cei 3 membrii ai comisiei cum se poate asa ceva la care raspunsul a fost ca defapt sportul nu e asa important.Nici macar nu au incercat sa spuna ca a obtinut timpul necesar ca sa fie declarat admis.Specialistul din comisie pe plan sportiv a fost un mare sportiv al Romaniei care a participat la 3 olimpiade unde a depus juramatul sportivilor cu privire la corectitudine si respectarea regulamentelor, iar aici dupa ce a comunicat timpul obtinut de concuret ( probabil nu stia cat trebuie sa obtina a modicat tot ca sa fie admis),urmeaza proba scrisa de a carei corectitudine ma indoiesc dupa cele intamplate, ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:30, 18 Ianuarie 2023
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face contestatie sau solicitati anularea concursului pentru acea fapta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Puteti face contestatie si solicitati anularea concursului la ANFP, intrucat Legea 155/2010, HG 1332/2010 si codul administrativ nu prevad posibilitatea selectionarii candidatilor pe baza unor probe sportive, ci doar pe baza unui examen scris si interviu.. Selectia pe baza unor probe sportive este prevazuta doar in legislatia de infiintare si organizare a politiei nationale, respectiv Politia Romana
In instanță trebuie să veniti cu probe.Ce dovezi aveți pentru a demonstra modificarea timpului la proba de 1000 m?
Eu zic sa va pregatiti in continuare pentru proba scrisa si interviu....pana la urma exista si acolo un sambure de adevar...la ce trebuie o proba fizica unui dispecer a carui munca presupune o activitate statica - statul la un birou...pana la urma angajatorul respectiv poate ca isi doreste concurenta, nu doar un singur candidat.... la probele (examen scris si interviu) care au cea mai mare relevanta pentru postul de dispecer.
Daca si ulterior aveti dubii asupra corectitudinii desfasurarii concursului, cum a fost deja mentionat anterior, solicitati anularea concursului sau plangere la DNA (daca aveti suspiciunea unor fapte de coruptie a functionarilor care evaluaeaza candidatii ...asa mai cu dedicatie). Procurorii de acolo au instrumentele necesare pentru verificarea documentelor elaborate pentru organizarea concursului, pot face ascultari, etc ....insa daca nu sunt vinovati, va puteti trezi cu proces pentru defaimare din partea celor acuzati pe nedrept.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Ce treaba are ANFP ? ... cred ca este post de personal contractual , nu de functionar public.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Suspendare concurs Gestionar Gestionar Buna ziua@Cum ma sfatuiti sa procedez in urmatorul caz!Am participat in 22 feb2918 la concurs post secretar com Marsani.Dolj ,concurs sustinut de ANFP ... (vezi toată discuția)