Buna ziua. La inceputul anului trecut ne-am apucat sa construim o casa. In luna februarie au fost depuse actele pt bransamentul la gaze naturale (pe numele constructorului), iar intre timp, dupa ce am finalizat actele de vanzare cumparare am continuat pe numele nostru (alt ATR,etc). Punerea in functiune a instalatiei de gaz a fost finalizata in luna august.
Problema este ca, pe data de 4 ianuarie 2023, vanzatorul a primit un plic acasa de la Distrigaz cum ca trebuie sa achite bransamentul in valoare de 5.800 RON (conform Orinului ANRE 7/2022 si 9/2022), cu toate ca acesta era gratuit cand am inceput demersurile. Am sunat la Distrigaz si ni s-a spus ca este posibil sa existe un act aditional, semnat de noi in care se slecifica ca trebuie platita suma respectiva. Nici noi, nici vanzatorul nu am semnat nimic. Facutra a fost emisa pe 08 decembrie 2022 cu data scadenta 23.12.2022.
Ce se poate face in acest caz, tinand cont ca nu am semnat nici un act aditional, factura a ajuns la 14 zile dupa data scadenta.