avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Formularea de catre primar a unei actiuni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Formularea de catre primar a unei actiuni privind ...

Buna ziua. Formularea de catre primar a unei actiuni privind nulitatea unui titlu de proprietate este conditionata de sesizarea comisiei locale de fond funciar? Conform art. 5 lit. l) din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 890/2005, una dintre atribuțiile principale ale comisiilor comunale, orășenești sau municipale este aceea de a „identifica terenurile atribuite ilegal” și de a „sesiza primarul, care înaintează sub semnătură acțiuni în constatarea nulității absolute pentru cazurile prevăzute la art. III din Legea nr. 169/1997, cu modificările și completările ulterioare”. Concret, daca nu exista sesizare (referat, proces verbal ori hotarare) din partea comisiei de fond funciar ori in situatia in care la intrunirea comisiei s-a discutat despre anulare partiala titlu , dar primarul a solicitat in instanta anulare totala a acelui titlu, se poate cere respingerea actiunii ? Sau invoca o exceptie? Mentionez ca nu exista motive pt. anulare totala, titlul fiind valabil., de aceea comisia a pus in discutie anulare partiala. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate capat crr lege 18 dumitru2000 dumitru2000 Avem o plangere pe legea 18. 1. Intimati sunt: Subcomsiia de fond funciar 2. Comisia municipala Primul capat de cerere: [i]" solicitam instantei sa ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate mincinosul mincinosul buna seara , doresc sa stiu cum poate comisia locala sa anuleze un titlu de proprietate emis unei persoane ce nu a depus cerere pentru retrocedare, respectivul ... (vezi toată discuția)