avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii mei au divortat dar inainte sa se pronunte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii mei au divortat dar inainte sa se pronunte divortul ...

Parintii mei au divortat dar inainte sa se pronunte divortul ei si-au impartit bunurile amiabil. Tata a renuntat la jumatate din apartamentul in care au locuit si si-a cumparat alt apartament. Totul a fost rezolvat pe cale amiabila si prin declaratii notariale: tata precum ca renunta la jumatate din apartament si mama precum ca nu are nici o pretentie la apartamentul cumparat de tata. Toate bune si frumoase ei fiind siguri ca pe baza acelor declaratii sun proprietari fiecare pe apartamentul lui ,nu e nevoie de partaj. Asta pana la decesul mamii cand la succesiune am fost anuntati ca tata este proprietar pe jumatate de apartament si ca declaratia notariala nu este valabila. Asta s-a rezolvat usor pentru ca am vandut apartamentul si tata a fost si el printre vanzatori. Acum din cauza sanatatii tata avand un grad de handicap, a pimit scutire de la plata impozitului dar surpriza!! Cei de la primarie spun ca jumatate de apartament este al mamii si el nu poate beneficia decat de jumatate din acest drept. Spun ca declaratiile notariale nu sunt valabile si el nu este proprietar decat pe jumatate din apartament. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Desigur vor fi probleme si la sucesiune dupa decesul tatii, pentru ca noi nestiind despre faptul ca acele declaratii nu sunt valabile nu am adaugt jumatatea de apartament a tatii la masa succesorala dupa decesul mamii.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
floridor, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:49, 12 Ianuarie 2023
Este corect ce spun cei de la primărie.
În lipsa actului de partaj, jumătate din ap. aparținea mamei.
Poate fi obținut acum un supliment la certificatul de moștenitor după mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi ambii membri al familiei ( sot si sotie ) proprietari al unei locuinte maxxboy maxxboy Buna ziua, ma adresez comunitatii avocatnet.ro in speranta ca voi gasii o alternativa pentru parintii mei sa nu coste 1000-2000 de euro trecerea ambilor ca ... (vezi toată discuția)