avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Sunt pensionara si incepand cu luna ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Sunt pensionara si incepand cu luna decembrie 2022 ...

Buna ziua!
Sunt pensionara si incepand cu luna decembrie 2022 mi se retine 1/3 din pensie urmare solicitarii unui executor judecatoresc. De luna aceasta primesc pensia pe card si la 2 zile dupa ce a fost virata primesc instiintare de la banca (pe mail si sms) ca un executor a solicitat infiintarea unei popriri. Tot 1/3. Facand un calcul am constatat ca cele 2 retineri depasesc ½ din pensie.
Având in vedere cele de mai sus doresc sa stiu cui ar trebui sa ma adresez pentru ca retinerile sa nu mai depaseasca ½ din pensie? Bineinteles ca atat oficiul de pensii cat si executorul judecatoresc vor sustine ca au retinut corect, ceea ce e adevarat pentru ca nu au stiut unul de altul. Si, in acelasi timp, doresc sa stiu, in cazul in care ar mai aparea vreo retinere, cum ar trebui procedat ca acestea sa fie facute doar de oficiul de pensii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:32, 14 Ianuarie 2023
Ați greșit că ați trecut plata pensiei în cont bancar, cât timp aveți popriri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume nevirate poprire codrinaionescu codrinaionescu Buna ziua! In 2017 s-a infiintat poprire pe salariul meu ca urmare a solicitarii executorului judecatoresc. Angajatorul mi-a retinut in fiecare luna, in ... (vezi toată discuția)
Doua retineri din pensie + salar popovici_ioan popovici_ioan Buna ziua bunicul meu in varsta de 69ani este pensionar si are 2 popriri din pensie.luna trecuta s-a angajat iar salariu este livrat pe un alt card nu pe cel ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru aceleasi creante, executori judecatoresti diferiti; dublarea sumelor de recuperat jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Am intalnit urmatoarea situatie: avem un angajat pentru care, in anul 2010, am primit 2 adrese de infiintare a popririi, una pentru un credit pe ... (vezi toată discuția)