Bună ziua, am și eu o întrebare. Sunt în așteptarea cadastrului pt a face partajul. Fostul soț îmi cere acum o suma de bani , anticipat, înainte de a putea face partajul voluntar , la notar. În ce condiții ii pot da acești bani ca pe viitor sa nu poată sa ma încurce la partaj și sa se răzgândească asupra sumei pe care am hotărât împreună sa I o dau? Trebuie sa fac declarație la notar? Mulțumesc foarte mult!
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
nu cred ca se va razgandi, in promisiune prevedeti suma la care v-ati inteles pt partaj si puteti sa va asigurati si in privinta avansului, ca va da o suma mai mare inapoi, de ex.
nu cred ca se va razgandi, in promisiune prevedeti suma la care v-ati inteles pt partaj si puteti sa va asigurati si in privinta avansului, ca va da o suma mai mare inapoi, de ex.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna, eu sunt de parere sa ii dati acum and ii frige buza, daca nu ii dati, fiti aproape convinsa ca nu va mai accepta un partaj la notar, chit ca va pierde si el bani.
Daca ii dati un avans acum, putin probabil sa se suceasca si sa nu accepte sa vina sa semneze cand mai are de luat o suma de bani atunci pe loc, cand stie ca va pierde un eventual proces, ca il va si costa si aveti si de unde sa recuperati si eventualele sume.
Mai aveti varianta sa ii grabiti pe astia cu cadastru sa faca actele mai repede, in timp util, dar putine sanse.
As merge cu un avocat la notar sa verifice atent promisiunea aia.
roxana2008
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E riscant să i dați banii înainte. Eu știu pe cineva care a dat jumătate din sumă în avans , s au înțeles asupra valorii apartamentului, iar peste 2 zile când trebuia să vină la notar să semneze actele , nu s a mai prezentat .Mai mult, după o lună de zile a introdus acțiune în instanță pentru partaj , iar procesul început în 2019 nu s a încheiat. nici acum .Se poate răzgândi în privința valorii apartamentului, implicit a sultei .Eventualul avans nu se pierde , îl veți da cu documente și atunci se ține cont de el .
Vanzare imobil
Marii5
Buna seara. As avea nevoie de niste informatii legate de un antecontract de cumparare vanzare.
S-a facut un contract de promisiune de vanzare cumparare cu o ... (vezi toată discuția)