avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. As dori daca ma puteti ajuta cu lamuriri ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. As dori daca ma puteti ajuta cu lamuriri asupra unei ...

Buna ziua. As dori daca ma puteti ajuta cu lamuriri asupra unei sentinte. ]n data de 23.01.2020 am primit urmatoarea sentinta ) dispune ca inculpatul sa execute pedeapsa principala de 4 ani inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa,prev. de art.192 alin 1,2 si 3 din Codul penal, precum si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit a,b si i C.pen.,respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice,de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere,pe o durata de 4 ani. In baza art. 65 alin. 1 C pen., interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin 1 lit. a ,b si i C.pen. Am iesit eliberat conditionat pe data de 15.06.2022 si as dori sa stiu cand pot participa la examenul de redobandire al permisului de conducere deoarece acesta este anulat. Am citit Codul si Regulamentul rutier si la art. 116 alin. 1 lit. a si acolo se scrie ca ma pot prezenta la examen daca au trecut 6 luni de la data executarii a pedepsei in regim de privare de libertate. Nu cunosc modul de executare a pedepsei accesorii si a celei complementare,daca ma puteti lamuri asupra celor relatate de mine va raman profund recunoscator. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dan Nid , utilizator 13:10, 24 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interdicția de a conduce pe drumurile publice a fost aplicată atât ca și pedeapsă accesorie, cât și ca pedeapsă complementară.

Ca pedeapsă accesorie o executați până la expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate.

Ca pedeapsă complementară o executați după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate.

Codul rutier nu se corelează foarte bine cu codul penal.

Astfel că, veți putea să vă înscrieți la școala de șoferi abia după ce veți fi reabilitat.

Termenul de reabilitare curge de la data expirarea termenului de supraveghere și acesta va fi de 4 ani.
Va multumesc din suflet.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Eu credeam ca pedeapsa complementara este absorbita de catre art.65 alin.1 de aceea am si intrebat . Asa mi s-a mai comunicat de catre alti avocati. Acum nici nu stiu ce sa mai cred.Un avocat mi-a spus chiar ca imi pot face dosarul pt. a ma putea inscrie la scoala de soferi de acum. Oricum va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat, recuperare drept de a conduce Iulian09677 Iulian09677 Daca am fost condamnat cu suspendare si ca pedeapsa complementara nu am voie sa conduc autovehicule pe o perioada de 2 ani si a trecut unu pot face ceva sa ... (vezi toată discuția)
Permis anulat in urma condamnarii. cum il redobandesc, cu scoala sau fara scoala? Florentina Nicolae Florentina Nicolae Buna ziua Mi sa anulat permisul de conducere. Condamna pe inculpatul............pedeapsa închisorii de 1 an si 8 luni.pentru săvârșirea infracțiunii de ... (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)