avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am ramas insarcinata, iar contractul meu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am ramas insarcinata, iar contractul meu de munca era ...

Buna ziua,am ramas insarcinata,iar contravtul meu de munca era pe perioada determinata. In momentul in care am ramas si am anuntat la munca,mi s-a spus ca nu este nici o problema si o sa pot sa imi iau prenatal de la locul respectiv de munca,dar cand s-a apropiat data de expirare a contractului,angajatorul nu mi-a mai prelungit. Acum am ramas fara loc de munca si sunt in 6 luni,legal vorbind nu pot sa intru in acel concediu prenatal. Am intrebat ce sa fac in aceasta situatie si mi s-a spus sa ma duc sa ma inscriu la somaj o luna,pana imi pot lua acel concediu prenatal si sa ma preia casa de sanatate. Intrebarea mea este: daca ma duc si ma inscriu la somaj,cand am sa intru in prenatal, o sa se calculeze veniturile direct din somaj(adica am sa primesc 75% din suma pe care o primesc la somaj) sau mi se vor calcula veniturile din ultimele 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 14 Ianuarie 2023
Pentru prenatal-postnatal se ia in calcul indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contract pe perioada determinata Nitoig Nitoig Bună seara! Mă aflu în următoarea situație sunt însărcinată în 22 săptămâni, urmând sa nasc la sfârșitul lunii decembrie. Sunt angajată cu ... (vezi toată discuția)
Referitor la preaviz concediere, somaj, concediu prenatal, postnatal, ingrijire copil ana77 ana77 Buna ziua, As vrea sa va expun problema pentru care am nevoie de un sfat juridic. Ma numesc Ana Maria I si lucrez de aproximativ 3 ani in cadrul unei ... (vezi toată discuția)