avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, ...

buna!
o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, poate depasi pe linie continua si sa circule pe contrasens?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:33, 15 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conformitate cu prevederile art. 61 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare, ,
,au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) , atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.
Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) ,,pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut neacordare prioritate ambulanta CatalinANdrei19 CatalinANdrei19 buna ziua ... zilele recente am fost oprit de politia rutiera cu MCV, pentru neacordare prioritate ambulanta . pe PV este trecut ca aceasta avea in functiune ... (vezi toată discuția)
Accident cu ambulanta si permis suspendat helllkisss helllkisss Buna ziua duminica veneam acasa si cand am vrut sa intru in poarta, semnalizat la timp la spatele meu din curba iesea o ambulanta fara avertizare sonora si ... (vezi toată discuția)
Mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut ... ionutdragan11 ionutdragan11 mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut carnetul pe motiv ca nu am oprit la semnalele polițistul. semnalele acestuia nu au ... (vezi toată discuția)