avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc la etajul 1 / 8 si la parter am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc la etajul 1 / 8 si la parter am spatiu comercial ...

Buna ziua , locuiesc la etajul 1 / 8 si la parter am spatiu comercial . De cand m-am mutat in acest bloc am aflat ca spatiul comercial detine in proportie de 90% subsolul , care este destul de mare , noi avand acces doar la nodul de coloane de scurgere si alimentare cu apa. De curand a inceput sa se infunde scurgerea la bucatarie , cam a 4 oara , mi-am montat clapeta si a urcat la etajul 2 deversarea .
Intrebarea mea , cine trebuie sa plateasca sau sa repare ptr a nu se mai infunda scurgerea ? Recunosc ca gradul de civilizatie a vecinilor de la bloc lasa de dorit, nu e in curtea lor nu-i intereseaza. Presedintele a luat aceasta infundare a coloanei de scurgere ca pe o avarie intre, apartamente , deci costul sa il suport eu , ce ma sfatuiti . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Batranu69 , utilizator 22:26, 15 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de imobil de locuit in comun
Sumele necesare executarii de interventii la partea comuna de constructii si instalatii se achita de catre asociatia de proprietari din fondul de repartii obligatoriu de constituit si de actualizat
Aprecierea presedintelui de asociatie este total eronata deoarece in fapt este vorba despre infrastructura /instalatia care deserveste mai multi locatari,este parte comuna iar asigurarea starii tehnice revine exclusiv asociatiei de proprietari
Contestati valoarea impusa in lista lunara de intretinere si solicitati sa vi se comunice temeiul legal al impunerii exclusive a intregului cost interventie coloana
Va multumesc de sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea coloanei de scurgere Larrry Larrry Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1 si intr-un singur an (de cand locuiesc aici) mi-a refulat apa de la bucatarie de cel putin 5 ori, si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. stam la etajul intai dintr-un bloc cu 4 etaje, iar ... mihneaandrei mihneaandrei Buna ziua. Stam la etajul intai dintr-un bloc cu 4 etaje, iar la parter este un spatiu comercial. Instalatia de scurgere de la bucatarie s-a defectat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu nevoie de o indrumare teava de sub bloc de ... Laura_dana Laura_dana Buna ziua Am si eu nevoie de o indrumare locuiesc intrun apartament nou fara subsol cu 3 scari Scara unde stau eu are probleme cu teava de canalizare adica ... (vezi toată discuția)