avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU PENTRU INGRIJIREA COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU PENTRU INGRIJIREA COPILULUI

O PERSOANA AFLATA IN CONCEDIU PENTRU INGRIJIREA COPILULUI ISI CAUTA UN LOC DE MUNCA. INTRE EL SI FIRMA LA CARE VA LUCRA SE REALIZEAZA UN CONTRACT DE MUNCA CU DATA INCEPERII ACTIVITATII DIN PRIMA ZI DE PRESTATIE, URMAND CA ACESTA SA FIE INREGISTRAT IN TERMEN DE 20 DE ZILE. ANGAJATUL ARE SI O PERIOADA DE PROBA STABILITA IN CONTRACT.IN URMA ACESTEI PERIOADE SE CONSTATA CA DE FAPT EL NU INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE SI PRINTR-O NOTIFICARE ESTE ANUNTAT DUPA 5 ZILE DE ACTIVITATE ( TIMP IN CARE CIM NU A FOST INCA IREGISTRAT) CA NU CORESPUNDE CERINTELOR SI ACTIVITATE URMEAZA SA INCETEZE CU URMATOAREA ZI.

CELE 5 ZILE LUCRATE AU FOST PONTATE SI CONTRIBUTIILE PLATITE.

INTREBARE: ANGAJATULUI I SE MAI ACORDA ACEA INDEMNIZATIE PENTRU CRESTEREA COPILULUI ?

VA MULTUMESC
CELE
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 22:00, 15 Octombrie 2006
Actele normative in materie sunt O.U.G. nr.148/03.09.2005 si O.U.G. nr. 44/14.06.2006,plus prevederile Legii 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.Faceti demersuri pentru reluarea platii indemnizatiei pentru cresterea copilului,suspendata de angajarea Dumneavoastra.Indepliniti conditiile,dupa parerea mea,veti primi informatii complete de la Casa de Pensii.
normal ca i se mai acorda indemnizatia pentru ingrijire copil in continuare in primul rand ca perioada cat timo angajata este in concediul de ingrijire copil este perioada asimilata iar indemnizatia pe luna respectiva se acorda proportional cu perioada nelucrata, adica fara cele 5 zile, dar atentie ca angajata nu se poate duce la o alta firma fara sa isi dea demisia de la veche firma.
~ Conținut șters la cerere ~
aici ramane la libera apreciere a mamei daca va ramane sau nu acasa cu copilul , important este ca ea trebuie si poate sa obtina in continuare indemnizatia pentru ingrijirea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru bebe2 mamy86 mamy86 Buna seara.Am o cunostiinta cu un copil care in mai face 7ani,copilul fiind cu handicap,mama a stat acasa cu el in crestere copil 3-7ani.De curand a aflat ca ... (vezi toată discuția)
Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este insarcinata din nou. mamica_monica mamica_monica Buna ziua, In decembrie 2014 am nascut si am ales concediul de crestere al copilului cu durata de 2 ani, urmand ca eu sa stau acasa 1 an si 11 luni, iar sotul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aferent concediului pt. ingrijirea copilului aritim aritim Buna ziua, De curand am aflat de la o mamica care s- a intors la lucru dupa ce a stat 1 an acasa cu copilul in concediu de crestere a copilului ca ... (vezi toată discuția)