avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In anul 2020 am vandut o garsoniera prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In anul 2020 am vandut o garsoniera prin mandatar, ...

Buna ziua. In anul 2020 am vandut o garsoniera prin mandatar, persoana imputernicita fiind ginerele meu. Banii din vanzare au ramas la ginere si fiica mea, au facut credit ipotecar si au cumparat un apartament. Anul trecut ei au divortat amiabil, fiica mea dand declaratie ca a fost despagubita de partea pe care a investit-o in apartament (desi nu a fost real)
Intrebarea mea este daca acum dupa aproape 3 ani mai pot cere banii din vanzarea respectiva, Care este termenul de prescriptie pt actiune?
Cel mai recent răspuns: aurora_oprescu2009 , utilizator 18:33, 16 Ianuarie 2023
3 ani e termenul de prescriptie, notificati-l sa va dea banii.
dupa aproape 3 ani mai pot cere banii din vanzarea respectiva,

A intervenit termenul general de prescriptie drept de executare debite,nu mai puteti solicita recuperarea sumei
Din păcate e prea târziu.
zice ca nu au trecut 3 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creanta dvs s-a născut / prescripția a început la data când ginerele a încasat prețul vânzării, de acolo calculați cei trei ani în care puteți cere plata prețului către dvs. Aveți în vedere ca ginerele ar putea demonstra ca de suma a beneficiat și fiica dvs, în felul acesta devenind ambii răspunzători pentru plata către dvs. Dacă partea pe care fiica a declarat ca a investit în apartament include în totalitate suma provenind de la dvs, probabil nu are sens acțiunea.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare apartament radu_daniela radu_daniela Buna ziua! Am si eu o problema.... Am avut o garsoniera dobandita inainte de casatorie. Ulterior am vandut-o - in timpul casatoriei - si am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am introdus actiune de divort din culpa exclusiva ... ContaDenis ContaDenis Buna ziua, Am introdus actiune de divort din culpa exclusiva a paratului. Acesta a facut o Cerere reconventionala in care solicita divortul prin acord sau din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)