avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am introdus actiune de divort din culpa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am introdus actiune de divort din culpa exclusiva ...

Buna ziua, Am introdus actiune de divort din culpa exclusiva a paratului. Acesta a facut o Cerere reconventionala in care solicita divortul prin acord sau din culpa comuna, + 2/3 de retentie pt. drept de creanta 2/3 asupra investitiilor facute de acesta pentru a nu se face evacuarea din imobilul meu proprietate dinaintea casatoriei, fara sa dovedeasca acest drept, sustinand ca am inceput investitiile la casa mea , din vanzarea unei garsoniere, cumparata, din banii detinuti de acesta din vanzarea unei alte garsoniere detinuta de parat, inainte de casatorie, fara sa plateasca taxa de timbru la cererea reconventionala. Dar mai ales fara sa dovedeasca aceasta, intrucat nu are cum, investitia a inceput cu un an inainte ca el sa isi vanda garsoniera, mai mult, mare parte a investitiei s-a finalizat inainte de vanzarea garsonierei respective. A participat intradevar si cu bani din garsoniera respectiva , dar cel mult 1/3 din banii proveniti din vanzarea respectiva., sau cu bani di salariu. Mai mult restul banilor, + alti bani proveniti din salariul lui si economisiti in timpul casatoriei i-am identificat intr-un cont al paratuilui. In raspunsul la Intampinare, am fost de acord sa divortam prin acord, iar daca acesta nu este de acord, din culpa lui exclusiva, In conditiile in care, se cere disjungerea actiunii de divort de partaj, este necesar ca eu sa introduc si actiunea de partaj o data cu raspunsul la cererea reconventionala sau pana la primul termen , pentru a nu se institui dr. de creanta si de retentie, pt. a putea cere evacuarea, intrucat are bani depusi in conturi pe care eu nu sunt imputernicita, si minte in legatura cu dreptul respectiv, intrucat si parintii mei au contribuit in mod semnificativ la investitiile din casa, si mai detinem imobile in comun, el impilcandu-se doar daca eu din imprumuturi contractate pe numele meu sau tatal meu din economiile lui, implicandu-se sa faca ceva, in imobilul in care si el locuieste. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumnevoastra!
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
ContaDenis, utilizator
Intr0o actiune de partaj, partile sunt, in acelasi timp, reclamanti si parati. Daca exista deja o cerere de partaj, nu trebuie sa introduceti alta, pentru ca procesul este deja pe rol. Cu privire la dreptul de creanta si retentie, acestea nu se instituie odata cu introducerea cererii, ci se solutioneaza odata cu partajul. Este indicat sa contactati un avocat, pentru ca speta Dvs. este complexa.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj - readucerea unui imobil in masa partajabila maiereanalice maiereanalice Sotul meu mi-a facut imputernicire sa pot vinde un teren dobandit de mine in timpul casniciei dar cu bani obtinuti exclusiv din inchirierea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)