avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiica noastră a dobândit prin donație ,înainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiica noastră a dobândit prin donație ,înainte de căsătorie ...

Fiica noastră a dobândit prin donație ,înainte de căsătorie , un teren de la bunicii ei.Noi părinții suntem mandatarii ei și în această calitate am reușit să îi vindem terenul cu o sumă în euro cu care am achiziționat ulterior o garsonieră.Notarul ne-a spus la achiziționarea acestei garsoniere,că întrucât a fost cumpărată cu exact aceeași sumă cu care a fost vândut terenul ,el aparține exclusiv fiicei noastre,fara a fi proprietate comună.Intrebarea noastră,daca ulterior dorim sa renovam și să vindem aceea garsoniera ea trebuie vândută cu exact aceeași sumă sau se poate ,logic,mai mult,dar în această situație intervine proprietatea comună sau nu? Adică poate fi vândută cu mai mult decât a fost achiziționată ,fara a deveni bun comun în timpul căsătoriei ,sau trebuie cu exact suma inițială?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:27, 6 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi vândută cu mai mult.
Valoarea de piață a unui bun creste în timp.
Dacă toate costurile renovării le suportați dvs, păstrați toate bonurile/chitanțele/facturile etc.
Chiar dacă imobilul este bunul propriu al fiicei, se poate deduce ca îmbunătățirile au fost făcute de fiică, în calitate de proprietar. Iar în atare situație, sumele cheltuite sunt bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate il_so il_so In anul1992 mama a cumparat de la fostul ICRAL apartamentul in care locuia cu chirie(e vorba de legea prin care chiriasii puteau cumpara locuinta cu plata in ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Tatiana21 Tatiana21 Buna Situatia mea este urmatoarea, eu Nu mai stau cu sotul de ani de zile,dar nu suntem divortati si vreau sa cumpar fiicei mele un Apartment, mentionez ca ... (vezi toată discuția)