avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiica noastră a dobândit prin donație ,înainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiica noastră a dobândit prin donație ,înainte de căsătorie ...

Fiica noastră a dobândit prin donație ,înainte de căsătorie , un teren de la bunicii ei.Noi părinții suntem mandatarii ei și în această calitate am reușit să îi vindem terenul cu o sumă în euro cu care am achiziționat ulterior o garsonieră.Notarul ne-a spus la achiziționarea acestei garsoniere,că întrucât a fost cumpărată cu exact aceeași sumă cu care a fost vândut terenul ,el aparține exclusiv fiicei noastre,fara a fi proprietate comună.Intrebarea noastră,daca ulterior dorim sa renovam și să vindem aceea garsoniera ea trebuie vândută cu exact aceeași sumă sau se poate ,logic,mai mult,dar în această situație intervine proprietatea comună sau nu? Adică poate fi vândută cu mai mult decât a fost achiziționată ,fara a deveni bun comun în timpul căsătoriei ,sau trebuie cu exact suma inițială?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:41, 12 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi vândută cu mai mult.
Valoarea de piață a unui bun creste în timp.
Dacă toate costurile renovării le suportați dvs, păstrați toate bonurile/chitanțele/facturile etc.
Chiar dacă imobilul este bunul propriu al fiicei, se poate deduce ca îmbunătățirile au fost făcute de fiică, în calitate de proprietar. Iar în atare situație, sumele cheltuite sunt bunuri comune.
Înseamnă că dacă vindem cu 5000 euro mai mult,să spunem renovarea,suma fixa este a.fiicei noastre iar jumătate din suma de renovare reprezintă bun comun soți,adică ginere plus fiica noastră,sau greșesc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul ne-a spus la achiziționarea acestei garsoniere,că întrucât a fost cumpărată cu exact aceeași sumă cu care a fost vândut terenul ,el aparține exclusiv fiicei noastre,fara a fi proprietate comună


ce v-a zis notarul, trebuie sa scrie si in act, daca casa a cumparat-o fiica sau dvs in numele ei.

daca o renoveaza fiica cu banii familiei, pt suma investita, ginerele are un drept de creanta, adica va primi in caz ca cere candva, jumatate din cat a investit. Banii obtinuti insa, din vanzarea garsonierei, indiferent de cat de multi sau putini sunt, sunt toti ai fiicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna JOHANNA2011 JOHANNA2011 Am si eu o problema:bunica a murit, are 2 fete, jumatate a dat o unei fete prin contract de vanzare-cumparare, cealalta jumatate a ramas pe numele bunicii,fata ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. ... MelaMela MelaMela Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. Locuim împreuna cu părinții mei, casa e pe numele tatălui meu. De ceva timp avem probleme ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil fara succesiune, cu frate in viata? posibil? exista riscuri pentru cumparator? gavrilescu andrei gavrilescu andrei Buna seara, Va adresez si o problema de care ma lovesc, sperand in ajutorul Dv: Sunt pe cale sa achizitionez o garsoniera. Achizitia se va face prin ... (vezi toată discuția)