avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sănătate. Aș dori să cunosc dacă într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sănătate. Aș dori să cunosc dacă într-o societate de muncă ...

Sănătate. Aș dori să cunosc dacă într-o societate de muncă este permisă afisarea contractului colectiv de muncă al societății, pentru ca angajații acestei să îl poată vedea.

La societatea în cauză angajații ar dori să fie afișat contractul respectiv, dar răspunsul directorului general al companiei a fost că nu este permisă afisarea acestuia, acest răspuns al său fiind susținut că este prevazut de către lege.

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 13:06, 17 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.... în privința contractelor colective încheiate la nivel de unitate, salariații care dobândesc o serie de drepturi și trebuie să respecte obligațiile prevăzute în acele documente, nu beneficiază de o regulă clară privind modul în care pot intra în posesia contractului colectiv sau îl pot consulta și înțelege. ....
www.avocatnet.ro/articol_627...
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Să aveți o zi frumoasă.
Conform codului Muncii art 229
alin (5) Contractele colective de muncă la nivel de sector de activitate şi grup de unităţi sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în conformitate cu prevederile art. 145 alin. (2) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările ulterioare.
Conform Legii 367/2022
art.112 alin (2) Ministerul responsabil cu dialogul social va publica pe pagina de internet contractele colective de muncă la nivel naţional, la nivel de sector de negociere colectivă şi la nivel de grup de unităţi, precum şi orice acte adiţionale la acestea încheiate cu respectarea dispoziţiilor legale, în 15 zile de la depunere.
alin (3) Inspectoratele teritoriale de muncă au obligaţia de a elibera, la cerere, o copie în format electronic a contractului colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate, precum şi orice act adiţional la acesta, oricărui angajat/lucrător al unităţii respective care a formulat o cerere în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de unitate mirusaby mirusaby Buna ziua, ce pasi trebuiesc parcursi pentru intocmirea CCM la nivel de unitate? Caenul societatii este 6820,si 27 de angajati, trebuie CCM la nivel de ... (vezi toată discuția)
Act aditional piscine@sperantaclub.ro piscine@sperantaclub.ro contractele colective de munca se inregistreaza la inspectoratele teritoariale de munca ? (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor elagrosu elagrosu In cadrul unei negocieri de CCM cu reprezentantii salariatilor , acestia trebuie sa fie inregistrati la ITM sau la Judecatorie? pentru a putea negocia CCM? (vezi toată discuția)