avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! Puteti va rog sa ma ajutati cu raspunsul la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! Puteti va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare? ...

Buna ziua!
Puteti va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare? Exista cumva o prevedere legala privind desfacerea abuziva in magazine a produselor nealimentare sigilate si neachitate de catre consumatori fara acordul comerciantului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:15, 18 Ianuarie 2023
Din cate stiu, nu. Dar asta nu-l impiedica pe comerciant sa stabileasca el insusi reguli. Definiti abuziv. Fiindca se...abuzeaza excesiv de acest cuvant.

adriandimitriu a scris:

Din cate stiu, nu. Dar asta nu-l impiedica pe comerciant sa stabileasca el insusi reguli. Definiti abuziv. Fiindca se...abuzeaza excesiv de acest cuvant.

Deci, daca se desigileaza un produs, deteriorandu-se astfel ambalajul(rupere,etc) prin aceasta ducandu-se la ingreunarea vandabilitatii acestuia, poate aplicandu-se un discount nejustificat in urma deteriorarii pentru a mai putea fi revandut, clientul practic nu se supune niciunui risc? Daca 5 astfel de ,,clienti” iti trec zilnic pragul cine suporta cheltuielile cu reambalare, poate deteriorare a acelui/acelor produs(e)?Comerciantul ramane pagubit?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2023
Mihai126, utilizator
nu stiu cum va organizati dvs vanzarea, insa majoritatea magazinelor au produse desigilate (cate unul de fiecare tip, minimum) destinate privirilor curioase. viata pe raft a unui astfel de produs, in functie de destinatie, este de la 1 luna la 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hypermarket crina21 crina21 buna seara. am fost in dupa-amiaza aceasta la [EDITAT],si tot plimbandu-ma printre raion,ma uit la cateva produse,care pe langa ca erau desfacute,aveau si ... (vezi toată discuția)
Returnare produse flanco Srb Srb Politica de retur in 31 zile celor de la flanco: http://www.flanco.ro/regulamente-promotii/regulament-retur-produse-in-31-de-zile Pe mine ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Comanda electrocasnice - returnare produs claudiui claudiui Buna ziua, Am facut o comanda care a fost si livrata Sambata 2 februarie. Comanda continea mai multe produse iar eu vreau sa returnez unul. Este vorba ... (vezi toată discuția)