avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Daca concediul de odihna nu a fost uzat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul ...

Buna ziua,
Daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul anului si nu au existat motive justificate pentru neuzarea lui poate angajatorul sa anuleze acest drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 18 Ianuarie 2023
Bună ziua! Cf art Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]

(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

Ați specificat totuși că nu au existat motive justificate pentru neuzarea concediului, eu susțin faptul că este un drept al dumneavoastră care nu poate fi anulat, baza stând în art 144 din Codul Muncii: ”Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari”.
In luna octombrie am fost notificata de angajator sa uzez concediu de odihna pentru care aveam programare. Multumesc!
Conform Codului Muncii angajatorul poate face programarea concediilor, vă las aici articolul :Art. 148 . [programarea concediului de odihna]
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
Și vă menționez următorul aspect: Codul muncii susține obgilația salariatului de a-și efectua anual concediul în natură. Pentru că este un drept intangibil, adică nici nu se poate renunța la el, dar nici nu poate fi limitat.
Mulțumesc și eu!

Nu poate anula un angajator dreptul la CO.

Crina001 a scris:

Buna ziua,
Daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul anului si nu au existat motive justificate pentru neuzarea lui poate angajatorul sa anuleze acest drept?

Nici dupa cel 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! compania privată, obligă angajatii sa și programeze ... Marina1990 Marina1990 Buna ziua! Compania privată, obligă angajatii sa și programeze concediul de odihna, cum doresc ei, pe toată perioada anului acesta, numărul de zile , in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă gekadox gekadox Cei de la firma la care lucrez vor să trimită în concediu de odihnă un sector întreg de angajați. Marea majoritate, printre care și eu, nu dorim sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ContSters60854 ContSters60854 Buna ziua, Sunt angajata la o firma particulara de la 15 iunie 2014. In CIM am trecute 21 de zile de CO pe an. In anul 2014 am avut 11 zile de CO acordate. ... (vezi toată discuția)