avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o mie lei, ...

In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o mie lei, suma deductibila 20% din impozit venit este 87 lei. Va rog sa ma ajutati cu raspuns daca fac bine cand completez. D107, la suma am pus toata sponsorizare 1000 lei, la suma dedusa am pus cei 87 lei iar la suma reportata diferenta dintre 1000 lei sponsorizarea si 87 lei dedusi din impozit trim 4 an 2022. Mentionez ca este prima sponsorizare efectuata si nu am sume reportate din urma.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:11, 22 Ianuarie 2023
Sumele acordate ca sponsorizare in anul 2022 nu se mai pot reporta. Ordonanţa nr. 11/2022 a abrogat acest aliniat al art. 56 din Codul Fiscal:

" (1^2) Sumele care nu sunt scăzute potrivit prevederilor alin. (11) din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat, în următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat. elena_expert elena_expert In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat in noiembrie 2022. Valoarea casei de marcat este mai mare decat valoarea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Articol referitor la sponsorizare CristiC1985 CristiC1985 Buna ziua, Imi poate explica cineva la ce se refera ultimul paragraf? \\"p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)