avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In contractul de vanzare cumparareal locuintei sant ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In contractul de vanzare cumparareal locuintei sant trecut eu ...

In contractul de vanzare cumparareal locuintei sant trecut eu si sora mea cu cate 1/2 parti fiecare,iar sora mea nu vrea sa imi restituie partea ei de 1/2 .La data cumpararii locuintei am fost imprumutat cu o diferenta de bani necesara pentru a cumpara locuinta de sora mea ,dar acesti bani i-am dat inapoi in totalitate.Sora mea nu locuieste cu mine si nici nu a contribuit absolut cu nimic la cumpararea acestei locuinte exceptand banii cu care m-a imprumutat,dar care i-am restituit in totalitate,dar nici nu vrea sa imi restituie mie in totalitate locuinta mea.
Fata de cele de mai sus va rog sa ma indrumati care este modalitatea de a intra in posesia in totalitate a locuintei mele proprietate personala,sora mea neavand absolut nici o contributie la obtinerea acesteia si absolut nici un drept asupra acesteia deoarece s=a trecut in contractul de vanzare cumparare in parti egale cu mine.
Va rog daca este posibil raspuns la adresa de e-mail.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 10:32, 31 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unele prostii se pot repara, altele, nu. Dvs ati cumparat o casa pe cote parti, sunteti ambii coproprietari, sora nu are ce sa va restituie.
Daca va imprumuta cu bani sa va luati casa, banii pe care i-ati si dat inapoi, cumparati singur casa si faceati contract de imprumut pt suma data si va dadea chitante pt suma restituita.
Ori dvs i-ati luat casa cu banii ei, dar care bani i-ati dat inapoi, e greu de deslusit juridic, cum naiba sa va luati banii inapoi.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
In momentul cumpararii locuintei la notar am fost impreuna cu sora mea iar in contract s-a trecut si ea dar casa care am cumparat-o este intotalitate a mea personal nu este cumparata de la sora si nici nu este mostenire motiv pentru care nu ar fi trebuit sa se treaca in contractul de vanzare cumparare.Personal consider ca am fost pacalit atunci cand s-a trecut in acest contract si ea,dar absolut toate cheltuielile sant efctuate de mine personal si am investit foarte mult in aceasta locuinta iar in situatia in care s-ar intampla ceva cu mine sora mea ar beneficia total necuvenit si nemeritat de absolut tot ceea ce nu este normal.Din aceasta cauza as vrea sa modific contractul de vanzare cumparare pe mine in procent de 100% ceea ce nu ii convine surorei mele.Cum pot rezolva aceasta problema in favoarea mea?
Practic nu stiu cum sa procedez pentru a modifica contractul de vanzare cumparare in procent de 100% in favoarea mea avand in vedere ca nu este intelegere amiabila intre noi.Exista temei juridic prin care sa pot reintra in drepturi?Am foat prejudiciat cu buna stiinta de sora mea cu jumatate din casa mea(cu rea credinta)iar in situatia ca avand 70 de ani s-ar intampla ceva neprevazut cu mine ar beneficia sora mea de tot fara absolut nici un drept numai datorita acestui contract de vanzare cumparare care de fapt a fost intocmit situatia real de fapt fiind cu totul si cu totul alta.In aceasta locuinta este munca mea de o viata si nu consider normal si firesc sa beneficieze sora mea care nu a miscat nici macar un deget pentru tot ce am facut in casa in care locuiesc.
Datorita faptului ca am gresit atunci cand am semnat impreuna contractul de vanzare cumparare vreau sa corectez ceea ce am gresit atunci acum in al disprezecelea ceas.Mentionez ca am fost pacalit atunci de sora mea care a spus atunci ca se trece si ea in contract ca sa aiba grija de mine(este mai mica cu 6 ani decat mine)stiind ca totul este de fapt al meu si doar munca mea nu a ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
motiv pentru care nu ar fi trebuit sa se treaca in contractul de vanzare cumparare.P

doar nu ati fost legat la ochi de nu ati vazut ce face.
trebuie sa si gandim inainte de a actiona intr-un fel.
Practic, dvs v-ati apucat de traversat strada. dar nu ati vazut ca era rosu.
Unele greseli, nu mai pot fi indreptate.
Mergeti la un avocat sa ii povestiti pe indelete cum a stat treaba.
poate va puteti recupera banii pe care i-ati dat, nicidecum cota ei de casa.
puteti face partaj in ce priveste casa, doar ca ar trebui sa ii dati bani pe cota ei.
Doar daca puteti dovedi ca i-ati dat banii si v-ati inteles sa fie pt casa, doar ca nu ati facut un antecontract, poate mai sunt sanse.
acuma, depinde si cand a fost asta.
mai e o treaba, inteleg ca locuiti acolo si nu va deranjeaza... poate lasati lucrurile asa.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Motivul pentru care nu ar fi trebuit sa se treaca in contractul de vanzare cumparare este ca locuinta este a mea personal ea necontribuind absolut cu nimic la cheltuielile si nevoile casei (eu platesc absolut toate cheltuielile necesare si anume impozit si restul cheltuielilor necesare pentru intretinere si reparatii necesare locuintei).Nu am fost legat la ochi cand am semnat contractul dar am considerat ca este de buna credinta si cand voi considera de cuviinta eu sa renunte la partea ei din contract in favoarea mea,dar cu toate ca ea are absolut tot ce are nevoie acest lucru se pare ca nu se poate face pe cale amiabila cu toate ca are mai multe case si apartamente,dar mai are nevoie si de jumatatea mea din locuinta mea in care locuiesc din anul 1998.La data cumpararii apartamentului am fost ajutat de sora mea .cu o suma mica de bani pentru a completa diferenta necesara cumpararii acestui apartament,dar acesti bani i-am restituit in totalitate.Nu am nevoie decat de o modalitate prin care sa imi revina mie apartamentul in totalitate fara sa trebuiasca sa ii dau nimic deoarece apartamentul este al meu in totalitate insa nu si in acte.Nu vreau sa recuperez numai jumatatea prin care s-a trecut in titlul de proprietate ea neavand absolut nici un drept unde locuiesc eu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu vreti sa acceptati ce e evident, sora e proprietara pe jumatate din casa.
Nu trebuia sa ii fi dat banii fara sa vina pt partaj la notar.

Alte discuții în legătură

Buna,eu i am dat jumătate din suma pe apartamentu mamei mele ... Corinavelea Corinavelea Buna,eu i am dat jumătate din suma pe apartamentu mamei mele ,surorii mele înainte de a face actele la notar și refuza sa mai vina ,ce as putea sa fac ? (vezi toată discuția)
acte notar, bani imprumutati. georgetteivonna georgetteivonna Avem urmatoarea situatie: mama decedata, facuta succesiune dupa mama, ramasi proprietari eu, sora mea si tatal meu, tata decedat, facuta succesiunea dupa tata, ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)