avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul soției mele a făcut act de întreținere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.A ...

Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.A avut o nevastă care a murit și a trăi în concubinaj cu altă doamnă.A avut un fiu care a fost căsătorit și a avut o fata ( soția mea).Fiu și nora au decedat precum și doamna cu care a conlocuit a murit.Nepoata trăiește .După decesul lui soția mea are drept la masa sucesorala?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 20 Ianuarie 2023
Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii

Bunicul mai avea și alte bunuri?
Ca dacă a transmis tot, prin contractul de întreținere, nu mai e nimic de moștenit.

Fiul cu cine e făcut? Cu prima soție sau cu concubina?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Are. În calitate de nepoată de fiu (dacă fiul era al bunicului, indiferent cu cine l-a făcut) ea are drept la moștenirea bunicului.
Dar din moștenirea bunicului (masă succesorală, rămasă de pe urmă lui) nu mai fac parte bunurile pe care bunicul ei le-a înstrăinat pe vremea când trăia. (cum este bunul obiect al contractului de întreținere).
romascanu, moderator
Soția mea este cu prima soție nu cu concubina și nu a fost dezbătută masa succesorală

gi-jane2, moderator
Ce sa se dezbata daca omul e viu?
Dupa decesul lui, daca mai e ceva de mostenit, mosteneste nepoata, sotia dvs.
Am vrut să evidentiez faptul că după moartea soției nu au dezbătut nimic și nici după moartea fiului și a soției acestuia.

gi-jane2 a scris:

Ce sa se dezbata daca omul e viu?
Dupa decesul lui, daca mai e ceva de mostenit, mosteneste nepoata, sotia dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenire Adriana01 Adriana01 Va salut in primul rand si va multumesc anticipat in al doilea rand. Am o intrebare legata de mostenirea unei case.Bunicul care a decedat a lasat in urma ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie imobiliara denitheis denitheis Buna seara! As avea o mare nelamurire...eu de mica am crescut cu bunicii din partea mamei mele. Cand bunicul meu a murit s-a facut un certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! nepoata are drept de mostenire la casa bunicilor? ... Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Nepoata are drept de mostenire la casa bunicilor? Va multumesc foarte mult pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)