avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incepand cu 2023 pot sa angajez la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incepand cu 2023 pot sa angajez la o microintreprindere o persoana ...

Incepand cu 2023 pot sa angajez la o microintreprindere o persoana cu contract de munca cu 2 ore/zi ca fiind singurul salariat si sa raman microintreprindere? Mentionez ca persoana are mai multe contracte de munca la alti angajatori care cumulate fac mai mult de 8 ore/zi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 20 Ianuarie 2023
Eu stiam ca trebuie 8 ore in total. Adica ar trebui sa aveti 4 angajati cu 2 ore/zi.
Dar, asteptam raspunsul unor profesionisti...
....ca să fii microîntrepindere trebuie să ai cel puțin un salariat cu normă întreagă. Practic, nu vor mai exista microîntreprinderi fără salariat pentru cota de 3% (pentru că nu mai există).

Acesta poate să fie ori cu contract de muncă pe 8 ore, ori poți avea mai mulți salariați cu timp parțial care în total să cumuleze 8 ore. De asemenea, mai poți avea un contract de mandat a cărei sumă să fie echivalentă cu salariul minim (de exemplu un administrator). ....
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o microintreprindere cu un angajat cu norma partiala de 2 ore, ce cota de impozit platesc 1 % sau 3%?...nu imi este clar Multumesc (vezi toată discuția)
Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Pt 2 salariati angajati cu 2 ore este valabil procentul de 1%? sau tb sa fie angajati cu 8 ore? Pt modificarea Codului Fiscal: (1) Cotele de ... (vezi toată discuția)
Impozit de 1% sau 3% ? ionita nicolae ionita nicolae Cat platesc impozit daca am o microintreprindere cu un angajat fara norma intreaga? (1% sau3%) (vezi toată discuția)