avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Am fost anuntata de presedintele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Am fost anuntata de presedintele asociatiei de locatari ...

Buna seara! Am fost anuntata de presedintele asociatiei de locatari ca trebuie sa imi schimb apometrul de apa calda ,deoarece nu se poate face citirea radio pe motiv ca nu functioneaza antena.Pe factura detaliata imi apare consumul cu diferente de la o luna la alta,Mentinez ca apometrul functioneaza si face inregistrari.Intrebarea este daca pot refuza sa imi schimbe apometrul si mai mult de ce sa platesc eu schimbarea daca mie imi face inregistrari.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 15:20, 25 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Schimbati doar antena.
Conform disp l nr 196/2018 asociatiile de locatari au avut termen limita in interiorul caruia sa actualizeze si sa modifice documentele pentru a se transforma in asociatii de proprietari
Daca apometrul individual functioneaza in parametrii tehnici normali dar nu functioneaza antena,rezulta ca indiferent ce aparat contorizat consum inteligent cu citire radio instalati,daca antena nu functioneaza informatiile nu vor putea fi preluate de catre antena defecta,deci trebuie inlocuita antena care reprezinta parte comuna si a carei asigurare stare tehnica intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Am impresia ca se fac niste confuzii pe-aici...
Aceste apometre cu citire radio, o fi avand ele o antena, dar nu este treba beneficiarului sa umble pe la "antena"...
Presedintele asociatiei sa i-a legatura cu firma care face aceste citiri (probabil ca tot aceeasi firma le-a si montat in instalatia proprietarului) si functie de anumite situatii pe care le-a enumerat @ Fischerman, mai sus, se va lua o hotarare, care in final va face ca acel contor sa transmita exact consumul de apa.
Doamna Vali, ce-i aia ...Schimbati doar antena.?
Eu lucrez cu peste 700 de astfel de apometre si niciunul nu are antena vizibila, care ar putea fi schimbata - de catre cine, de catre proprietar? Nu am auzit asa ceva...
In schimb firma care face citirile, da, are un dispozitiv, prevazut cu o antena. Daca nu functioneaza "agregatul" lor, este alta poveste... Pana una-alta, si presedintele dvs. este dezinteresat. Daca chiar la un singur apometru nu se poate face citirea prin radio, acesta poate sa colaboreze cu proprietarul care-i poate transmite indexul - pe alta cale, eventual foto pe WhatsApp.... Se poate, doar sa vrei, pana la remedierea defectiunii.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Despre apometre unadministrator unadministrator În bloc s-au montat apometre cu citire prin radio ca să nu se mai stea în genunchi sub chiuveta sa se citească indexul. Dar ne-am lovit de o problema. Unii ... (vezi toată discuția)
Prezenta administratorului la schimbarea apometrelor mada_tuica mada_tuica Buna ziua, As vrea sa stiu daca este nevoie ca administratorul sau presedintele sa fie prezenti sau sa constate schimbarea apometrelor. In urma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori să știu dacă administratorul asociației ... veronicavera veronicavera Bună ziua, Aș dori să știu dacă administratorul asociației de propietari are dreptul de a-mi pune la plată pierderi de apă rece deși eu transmit ... (vezi toată discuția)