avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prezenta administratorului la schimbarea apometrelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prezenta administratorului la schimbarea apometrelor

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este nevoie ca administratorul sau presedintele sa fie prezenti sau sa constate schimbarea apometrelor.

In urma cumpararii unui apartament si a renovarii, am decis sa schimbam si apometrele care erau foarte vechi si murdare, abia se mai putea vedea citirea. Desi le-am sters, tot se vedea in ceata.

Am gasit un instalator autorizat care ne-a schimbat toata instalatia, precum si apometrele. Acum, administratorul blocului vrea sa ma puna sa platesc apa la pausal pana vine el sau presedintele sa constate ca inregistreaza consum apometrele noi ( consum pe care l-am transmis- deci inregistreaza, impreuna cu indexul apometrelor vechi, pe care le-am zis ca o le prezint sa se convinga ca atat e).

Ei nu mi-au zis dinainte ca ar trebui sa ii chem, desi le-am zis ca o sa schimb instalatiile vechi din apartament. In plus, ce calificare au ei pentru a constata daca apometrele merg bine sau nu? Le-am pus la dispozitie pe mail certificatele de garantie. De asemenea, instalatorul imi va da un proces verbal pentru schimbarea acestora.

In momentul in care voi termina renovarea, ii voi lasa atat pe administrator cat si pe presedinte sa vina sa constate schimbarea apometrelor , stiu eu ce mai vor ei...a instalatiilor termice, de gaze, a caloriferelor, dar vreau sa imi dea in scris un proces verbal de constatare pentru a nu mai avea alte discutii cu ei in viitor. Se poate asa ceva?

Toate lucrarile le-am facut cu persoane/ firme autorizate. Trebuie sa le dau si lor copii pentru administratie cu avizul instalatorului si al celor de la gaze sau e suficient sa le am eu?

Exista undeva un regulament mai specific cu ce au voie si ce nu administratorii de bloc? Parca sunt stapani pe plantatie, vor sa le raportezi tot ce misca la tine in casa, dar cand ai nevoie de ceva...nu se poate...ei nu stiu...nu dau eu adeverinte...etc. Sau ce obligatii am eu in raport cu ei?

Multumesc.



Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:23, 24 August 2016
La inlocuirea apometrelor individuale este suficient sa prezentati asociatiei de proprietari documentul care dovedeste termenul de valabilitate al aparatului
ce calificare au ei pentru a constata daca apometrele merg bine sau nu?

Nu este vorba despre "calificare" ci despre calitatea atat a presedintelui de asociatie care este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari cat si a administratorului de imobil care la randul sau este angajatul asociatiei si poate fi mandatat de catre presedinte sa verifice ,sa inspecteze situatia tuturor apometrelor individuale
Este de preferat sa aveti relatii/raporturi decente si amiabile cu reprezentantii asociatiei de proprietari cu scopul evitarii suspiciunilor sau a interpretarilor
In conditiile in care este vorba despre inlocuire instalatii interioare,inlocuire apometre individuale,este obligatia dv ca proprietar sa permiteti accesul a unui reprezentan al asociatiei de proprietari
L nr 230/2007 Art. 15. -Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare sau să se înlocuiască elemente din proprietatea comună la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.
Apometrele instalate in fiecare apartament sunt sigilate in instalatie cu sigiliul asociatiei. De ce? Pentru ca sa nu se demonteze apometrele si sa se consume apa fara a se contoriza, a se masura.
De aceea atunci cand cineva vrea sa-si schimbe apometrul este obligat sa rupa acel sigilui pentru a putea demonta apometrul. Pai daca cineva demonteaza apometrul astazi poate consuma apa fara sa treaca prin apometru cat vrea el. Iar peste un timp isi monteaza un apometru nou si cheama administratorul sa-i arate apometrul nou, sa-l sigileze.. Nu e corect asa.
Corect este ca atunci cand vreti sa schimbati apometrul sa anuntati administratorul, sa vina sa verifice sigiliile si sa citeasca indexul apometrului vechi aflat inca in instalatie. De fata cu el se monteaza apometrul nou (in cateva minute), apometru ce va fi imediat sigiilat de administartor si consemnat indexul initial. La plata in luna respectiva administratorul va tine cont de indexul apometrului vechi plus indexul apometrului nou.
Daca ati fi procedat asa nu ati fi avut nici o discutie cu apometrele.

Pentru a vedea cum este organizata si cum functioneaza legal o asociatie de proprietari, cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa vsu vsu Buna ziua! De cand sunt administrator in bloc, observ ca sunt pierderi mari de apa calda si rece (minim 20% lunar) la doua din cele patru scari ale ... (vezi toată discuția)
Renovare si apometre akadea akadea buna ziua, se da situatia urmatoare un locatar incepe renovarea apartamentului. in cursul renovarii, da jos apometrele si renoveaza mai departe. cand ... (vezi toată discuția)