avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, daca ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, daca ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea chestiune: maine ...

Salut, daca ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea chestiune: maine imi vand apartamentul iar eu si cumparatorul folosim banci diferite(da, stiu ca era mai simplu sa avem cont la aceeasi banca dar n-am avut timp sa deschid). Deci....pentru a-mi face transferul de bani, cred ca e logic sa mergem la banca cumparatorului....?? Iar acea banca imi va asigura/confirma printr-un document cum ca banii au fost virati catre banca mea, chiar daca vor intarzia mai multe zile? Cineva poate sa imi rezume procesul va rog, ca e ceva nou pentru mine
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:01, 21 Ianuarie 2023
Salut, puteti merge impreuna cu cel care cumpara, la banca lui, si stati langa dansul pana face plata, apoi plecati cu ordinul de plata in mana pana la notar. In contractul de vanzare puteti stipula ca transferul proprietatii se va face doar dupa ce va intra dvs banii in cont sau puteti stipula ca doriti sa beneficiati de ipoteca legala notata la cf pana la momentul creditarii contului dvs. Notarul o sa va intrebe daca renuntati la ipoteca legala, dvs o sa spuneti ca nu renuntati si ca pentru 2-300 lei doriti sa aveti siguranta ca va intra banii in cont. Altfel, o sa stai stresat 2-3-4 zile pana va vedeti banii in cont, iar in caza ca ceva este in neregula, rezolvarea o veti gasi in instanta, ceea ce nu va doresc. Succes!
Ipoteca legală?Să fie de acord și cumparatorul cu asta dacă vrea după ce intra banii sa se roage de vânzător sa meargă la notar sa dea declarație ca a primit banii și să i se ridice ipoteca.
Eu ca și cumparator nu aș fi de acord și nu se mai vinde nimic,aș cauta altceva.Trebuia să discutați serios despre vânzare și să vă puneți de acord.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator
..dar ce ipoteca? Nu,nu....am inteles ca cumparatorul are banii intr-un depozit, deci imi va face plata integrala in ziua stabilita. Inca ceva...mai exista in Romania aceasta solutie de a depozita bani la banca si a primi dobanda pe ei?

mitabiciclista a scris:

Ipoteca legală?Să fie de acord și cumparatorul cu asta dacă vrea după ce intra banii sa se roage de vânzător sa meargă la notar sa dea declarație ca a primit banii și să i se ridice ipoteca.
Eu ca și cumparator nu aș fi de acord și nu se mai vinde nimic,aș cauta altceva.Trebuia să discutați serios despre vânzare și să vă puneți de acord.

Ipoteca pe bun pana va întra banii în cont.
Doar ca după ce o sa ii primiți, o sa trebuiască sa va duceți din nou la notar sa dați o declarație ca ați primit prețul.
Iar cu acea declarație de la dvs, cumpărătorul își va radia ipoteca de la Cartea funciara.
Numai ca toată "distracția" asta o sa îl coste pe cumparator încă vreo 200-250 lei. Plus deplasarea dvs din nou la notar. Nu toți vânzătorii sunt de bună credință. Unii, odată ce si-au încasat banii, nu mai răspund la telefon, iar cumpărătorul rămâne și cu banii dați și cu sarcina pe bun.
Puteți obține de la banca dvs un extras de cont, unde apare suma virata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
"prima casa" ContSters259670 ContSters259670 Ce garantie am eu ca vanzator ca o sa primesc contravaloarea imobilului dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare, prin programul Prima casa, atata ... (vezi toată discuția)