avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intarziere rata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intarziere rata

buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar acum m-au sunat cei de la brd ca daca nu achit luni o sa puna opirere pe pensia bunicii.data scadenta era 22 ale lunii iar eu le-am cominicat ca o sa achit pe 01 feb.poate sa imi puna oprire pe pensie?din cate stiu eu ar trebui un executor sa faca asa?va rog sa imi spuneti.multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:01, 24 Ianuarie 2010
Banca poate sa solicite cu titlu executor sa va platiti datoriile, dar intai trebuie sa va anunte in scris, nu direct poprire pe pensie.
de ce nu solicita bunica dvs la casa de pensii ca pensia ei sa intre direct pe card??? ati fi scutiti de multe neplaceri si in plus ... dobanzile si comisioanele vor fi mult mai mici aproape inexistente (depinde de valoarea creditului si a pensiei), pt ca astfel si-ar face rulajul pe cont =D>
Probabil ca exista clauza in contract conform careia la o anumita perioada de intarziere pot declara suma scdenta integral. sa obtina incuviintarea instantei care nu dureaza mult.
Banca are executori proprii si are titlul executoriu.
Ce trebuie sa faca este obtina incuviintarea instantei care nu dureaza mult.
Apoi va transmite titlul impreuna cu adresa d e poprire casei de pensie concomitent cu instiintarea d-voastra.
Procedura pentru ei nu este deloc complicata si nici de durata,daca asta intentioneaza.
Depinde unde este facut creditul. Fiecare banca are politica ei. Un cont se declara scadent anticipat cand nr zilelor de intarziere depaseste 120 (alte banci declara contul si la 180 de zile)
gabyz a scris:

Depinde unde este facut creditul. Fiecare banca are politica ei. Un cont se declara scadent anticipat cand nr zilelor de intarziere depaseste 120 (alte banci declara contul si la 180 de zile)


sunt banci la care nici dupa 240zile nu il declara scadent anticipiat, cu conditia sa fie plati facute cat de putin:O

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar mihaelacn mihaelacn Buna ziua! De la ce suma sau numar de zile de intarziere se instituie poprirea pe contul bancar? Care este actul normativ unde se prevede acest ... (vezi toată discuția)
Poprire pe card de credit crediteurope bank, deși plata a fost făcută în ziua scadenței. ce e de făcut într-o asemenea situație? Andreea19812012 Andreea19812012 Buna ziua, soțul meu are o poprire care a fost instituita și pe un card de credit de la CreditEurope BANK, eu in data de 13.12.2017 am depus pe acel card de ... (vezi toată discuția)
Card credit Gabriel M Gabriel M Buna ziua.Am si eu nevoie de un sfat..Problema este urmatoarea.Am avut un card de credit la BRD care a expirat acum aproximativ 4 ani.Din ce-mi amintesc ... (vezi toată discuția)