avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intarziere rata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intarziere rata

buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar acum m-au sunat cei de la brd ca daca nu achit luni o sa puna opirere pe pensia bunicii.data scadenta era 22 ale lunii iar eu le-am cominicat ca o sa achit pe 01 feb.poate sa imi puna oprire pe pensie?din cate stiu eu ar trebui un executor sa faca asa?va rog sa imi spuneti.multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:01, 24 Ianuarie 2010
Nu va recomand sa intindeti coarda, daca sunt sume mici de recuperat se apreciaza ca in cazul unui venit sigur cum este pensia este mai simplu sa recupereze tot prin poprire - o treime din pensie lunar decat sa tot astepte cu taraita sa binevoiasca debitorul sa depuna banii luna de luna.
Informati-va despre situatia reala a creditului - bunica sa se intereseze la unitatea bancara de unde a contractat cardul de credit cate zile de intarziere are la plata dobanzii si ratelor si daca este sau nu in pericol de a i se declara scadenta anticipat datoria....sau poate a si expirat durata pentru care a fost contractat cardul de credit? Este posibil si ca telefonic functionarul bancar sa fi lansat o amenintare doar, si nu o decizie absoluta in privinta datoriei.
De la declararea scadentei anticipate sau ajungerea la scadenta a cardului de credit pana la masura popririi pe pensie nu este foarte mult timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar mihaelacn mihaelacn Buna ziua! De la ce suma sau numar de zile de intarziere se instituie poprirea pe contul bancar? Care este actul normativ unde se prevede acest ... (vezi toată discuția)
Poprire pe card de credit crediteurope bank, deși plata a fost făcută în ziua scadenței. ce e de făcut într-o asemenea situație? Andreea19812012 Andreea19812012 Buna ziua, soțul meu are o poprire care a fost instituita și pe un card de credit de la CreditEurope BANK, eu in data de 13.12.2017 am depus pe acel card de ... (vezi toată discuția)
Card credit Gabriel M Gabriel M Buna ziua.Am si eu nevoie de un sfat..Problema este urmatoarea.Am avut un card de credit la BRD care a expirat acum aproximativ 4 ani.Din ce-mi amintesc ... (vezi toată discuția)