Buna ziua!
sunt angajat la o firma cu contract de munca temporar,din luna iulie 2006 pana in octombrie 2006,inainte sa ma angajez la aceasta frima am lucrat la o alta firma din septembrie 2005 pana in iulie 2006.Am avut un concediu medical de 10 zile la firma unde lucrez acum si ei spun ca trebuie sa am 6 luni lucrate in cadrul firmei sa mi se plateasca concediul.imi pute-ti spune va rog daca este legal sau nu.
Si a doua problema m-au tinut 50 minute dupa program ca pedeapsa,ca am gresit ceva,dar problema este ca nu mi sa spus ca nu trebuie sa fac cum am facut eu...iar acele 50 minute nu sunt pontate....
Ca sa beneficiezi de cm trebuie sa ai venituri realizate pe 6 luni in ulrimile 12 luni. cat despre pedeapsa mi se pare aberant, parca am fi in clasa I .....
depinde de concediul medical: daca acesta a fost acordat cu 100% pentru urgenta medico- chirurgicala este valabil chiar daca lucrati si cotizati la sanatatede mai putin de 6 luni neintrerupt.
Daca este cu 75%, intradevar trebuie sa aveti minim 6 luni de cotizare la fondul de sanatate.
Pedeapsa nu aveau nici un drept sa v-o aplice. Parca sunteti la scoala... Nu imi vine sa cred ca sunt patroni care pot sa faca asa ceva.
nu stiu daca iti mai este de folos, dar din cate stiu eu, asa cum au mai spus si antevorbitorii mei, trebuie sa fi cotizat la CAS in ultimul an. Pentru asta tu trebuie sa faci dovada acestei cotizari.
Ca sa fii platit pentru cocediul medical pe care tu l-ai avut, trebuie sa vorbesti cu fostul angajatori sa iti emita o adeverinta, prin care declara ca pe perioada cat ai fost angajat (si aici cred ca trebuie trecuta perioada exacta cu zi/luna/an) ei au platit la CAS sumele aferente salariului tau. Trebuie sa dea si contul/conturile in care s-au facut aceste plati (adik la trezoreria carui sector + cont IBAN).
De indata ce ai aceasta adev. semnata si stampilata de cineva de la Resurse Umane sau de Manager, o aduci la actualul loc de munca (pastreaza si tu o copie), le ceri sa ti-o inregistreze ca document de intrare si sa iti plateasca concediul.
nu stiu daca iti mai este de folos, dar din cate stiu eu, asa cum au mai spus si antevorbitorii mei, trebuie sa fi cotizat la CAS in ultimul an. Pentru asta tu trebuie sa faci dovada acestei cotizari.
Ca sa fii platit pentru cocediul medical pe care tu l-ai avut, trebuie sa vorbesti cu fostul angajatori sa iti emita o adeverinta, prin care declara ca pe perioada cat ai fost angajat (si aici cred ca trebuie trecuta perioada exacta cu zi/luna/an) ei au platit la CAS sumele aferente salariului tau. Trebuie sa dea si contul/conturile in care s-au facut aceste plati (adik la trezoreria carui sector + cont IBAN).
De indata ce ai aceasta adev. semnata si stampilata de cineva de la Resurse Umane sau de Manager, o aduci la actualul loc de munca (pastreaza si tu o copie), le ceri sa ti-o inregistreze ca document de intrare si sa iti plateasca concediul.