avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună seara. Mi-am schimbat numele de familie pe cale ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună seara. Mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă ...

Bună seara. Mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă dar toate diplomele/foaia matricola sunt pe numele cel vechi. Am terminat liceul în anul 2012 și aș dori să fie trecute pe numele actual . Cum aș putea proceda ?
P.S. sunt de sex masculin
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:05, 21 Ianuarie 2023
Bună ziua,

Aveți pașii aici:
Art. 16. -
(1) În situaţia în care titularul unui act de studii îşi schimbă numele sau prenumele pe cale administrativă sau prin hotărâre judecătorească, dobândind un alt certificat de naştere, poate solicita eliberarea unui alt act de studii pe noul nume.

(2) Cererea este însoţită de actul de studii eliberat iniţial în original, de actul administrativ, respectiv de hotărârea judecătorească din care rezultă schimbarea numelui, precum şi celelalte acte de stare civilă cu noul nume.

(3) În registrul unic de evidenţă a formularelor şi de eliberare a actelor de studii, în registrul matricol, precum şi în supliment sau în foaia matricolă se consemnează la rubrica: menţiuni, informaţii suplimentare, observaţii, după caz, modificarea survenită, trecându-se numărul hotărârii judecătoreşti sau a actului administrativ în baza căruia s-a făcut modificarea.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. o elevă căsătorită , înscrisă la un liceu de ... FeliciaFlorica FeliciaFlorica Bună ziua. O elevă căsătorită , înscrisă la un liceu de stat, înv. postliceal, a solicitat să i se schimbe în documentele școlare și ulterior în ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume nastere utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa aflu daca o persoana poate sa isi schimbe numele de familie din certificatul de nastere, chiar daca actualmente, prin casatorie a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie mihneab mihneab Buna..As dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe cel al bunicii mele.Existab aceasta posibilitate?Si daca da, ce demersuri trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)