avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume nastere

Buna ziua!
As dori sa aflu daca o persoana poate sa isi schimbe numele de familie din certificatul de nastere, chiar daca actualmente, prin casatorie a dobandit numele sotului (sotiei). De asemenea, daca este posibil sa ceara ca numele de nastere sa fie acelasi cu numele actual, dobandit prin casatorie.
Acest lucru ii este necesar deoarece urmeaza o scoala si nu vrea ca actele de studii sa ii fie eliberate pe numele de nastere, conform regimului actelor de studii, care este comic.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:01, 14 Decembrie 2014
[ link extern ]
Art. 14
(1) Inainte de a se trece la completarea unui act de studii, se verifica existenta si corectitudinea inscrisurilor imprimate - in raport cu modelele de referinta, precum si a datelor ce urmeaza a fi inscrise - prin confruntare cu datele din documentele oficiale in cauza.
(2) La completarea unui act de studii, datele care se inscriu pe acesta sunt cele din registrul matricol si din alte documente oficiale.
(3) Numele, initiala/initialele prenumelui/prenumelor tatalui (mamei, in cazul in care tatal este necunoscut) si prenumele titularului, care se inscriu in registrul matricol si in actele de studii, sunt cele din certificatul de nastere. In cazul in care, la inmatriculare sau in perioada studiilor, un/o student/studenta depune cerere pentru modificarea sau completarea numelui, insotita de copii legalizate ale documentelor oficiale din care rezulta numele nou - in raport cu numele initial din certificatul de nastere, pe baza aprobarii cererii in cauza de catre conducerea institutiei, se procedeaza la modificarea sau completarea solicitata in registrul matricol si, ulterior, in actele de studii. Cererea in cauza trebuie sa cuprinda, printre altele, declaratia studentului/studentei, autentificata la notariat, ca nu va mai solicita un alt act de studii, in cazul modificarii ulterioare a numelui.
(4) Denumirea localitatii de nastere care se inscrie in registrul matricol si, ulterior, in actele de studii, este aceea din certificatul de nastere sau, dupa caz, noua denumire oficiala in vigoare.

Mie mi se pare mult mai comic ce doriti dvs.. sa va schimbati numele ca sa va cheme la fel.
Nu o sa aprobe nimeni asa ceva. Deja aveti acest nume, dobandit in urma casatoriei deci nu isi au rost toate aceste modificari, intrucat numitorul comun este deja in derulare, adica aveti numele dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare prenume anamihai anamihai Buna ziua.. Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva ce acte trebuiesc si cum se procedeaza pentru schimbarea prenumelui copilului minor.... va ... (vezi toată discuția)