avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dar dacă aș renunța acum la această pensie până ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea ...

Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea de drept ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:13, 1 Februarie 2023
Nu.
Buna dimineata
Pe 5 iulie 2020 ati afirmat ca , "indicele de corectie ca notiune va supravetui inca 13 luni si cateva zile "
Care sunt previziunile actuale ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 127/2019 in forma promulgata:
Art.182
(1) Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 septembrie 2021.....
La acest moment se intrevede ca indicele de corectie sa dispara din legislatia pensiilor publice incepand cu 01/01/2024.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In 5 iulie 2020 cu totii stiam ca majoritatea prevederilor Legii 127/2019 vor intra in vigoare la 01.09.2021 , si ca valoarea pensiei se va calcula prin inmultirea punctajului de pensie realizat in intreaga cariera ( si care era format din insumarea tuturor punctajelor medii anuale ) cu valoarea punctului de referinta - respectiva Lege il stabilea la 75 lei . Deci , se schimba total algoritmul de calcul al pensiei , relevanta avea strict punctajul obtinut de pensionar , indicele de corectie era ( fireste ) eliminat total . Daca imi permiteti o opinie personala - un mod mult mai echitabil de calcul a drepturilor cuvenite ( dupa cum sunt si prevederi absolut aberante in ea ) . Doar ca , onor guvernantii au hotarat sa amane succesiv aplicarea acesteia , ultima data este pentru 01.01.2024 . Daca intrebarea dvs. se refera la “ prevederile ” in vigoare - acestea sunt cele ale Legii 263/2010 , lege care da dreptul la acest indice . Daca va referiti la “ previziuni “ - eu ( una ) stiu exact cat stiti si dvs. , adica mai-nimic . E clar ca Romania s-a angajat la negocierea PNRR sa schimbe legislatia in domeniul pensiilor ( era o conditie pentru aprobarea acestui plan ) , Ministrul Fondurilor Europene a afirmat la tv ca termenul pe care il au este sfarsitul lunii martie 2023 . Amintiti-va ca a fost facut public faptul ca se re-evalueaza TOATE dosarele pensionarilor inca de pe vremea Ministrului Turcanu . Deductia logica ar fi ca , daca vom avea o noua lege , cele anterioare vor fi - binenteles - abrogate . Si tot logica ne-ar spune ca , de vreme ce procentul din PIB alocat fondului de pensii este considerat mult prea mare , conditiile in care se vor pensiona asiguratii dupa aparitia acestei legi vor fi mai putin favorabile lor ( e doar ceea ce cred eu ) . In rest - spre uimirea mea - nu a aparut nici o informatie ( cat de vaga ) despre ce ne asteapta ...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
CHKa, utilizator
Încă o întrebare, cum a schimbat decizia ccr 702/2019 ,art.170 din legea 263/2010 , referitor la sintagma "prima ieșire la pensie" ?

Alte discuții în legătură

Stabilirea pensiei pentru limita de varsta conform deciziei ccr nr. 702/31.10.2019 Peapangel Peapangel Sunt beneficiarul indemnizatiei primită în baza legii nr.8/2006 si pensionar de invaliditate, iar in luna iunie indeplinesc conditiile de varsta legala si ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie peflori peflori decizie de pensie anticipata partiala emisa in iulie 2019, calculata cu indice de corectie 1,2, nepusa in plata, este modificata in decizie de pensie la ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie-stagiu complet ? Agata2 Agata2 Pentru a se aplica indicele de corecție pentru pensia de invaliditate, trebuie sa ai stagiu complet de cotizare sau nu ? Eu sunt pensionata pe caz de boală ... (vezi toată discuția)