avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate în partidă simplă sau dublă?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate în partidă simplă sau dublă?

Suntem un ONG care figurăm în Registrul unităților/entităților de cult.
În ORDINUL nr. 1.969 din 9 noiembrie 2007 ( [ link extern ] :
a) unitățile de cult;
b) asociațiile de proprietari
Întrebarea ar fi: dacă noi ca Asociație figurăm în Registrul unităților/entităților de cult, atunci putem organiza și conduce contabilitatea în partidă simplă ?

Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: misailescu , utilizator 12:09, 6 Martie 2023
Nicidecum. Organizatiile functionand pe baza OG 26/2000 sunt obligate sa tina contabilitatea in partida dubla. Numai cultele si asociatiile de proprietari si anumite organziatii functionand pe baza altor legi speciale pot tine contabilitatea in partida simpla. UNitatile de cult si asociatiile de proprietari functioneaza pe baza alor acte normative decat asociatiile, fundatiile si federatiile care functioneaza pe baza OG 26/2000.
Vă mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate la ong-uri maciucadumitru maciucadumitru In ce conditii o fundatie nonprofit poate conduce contabilitatea in partida simpla ? (vezi toată discuția)
Contabilitate ong ARKzad ARKzad am inființat o asociație de pensionari în 2015.Contabilitatea am intocmit-o în partida simpla.ConformAnexei 2 la OM1969/2007 nu trebuie să întocmim ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pentru o biserica ContSters245238 ContSters245238 As vrea sa stiu ce presupune munca de administrare a unei biserici? Ce acte contabile se intocmesc? Registru jurnal? Registru de casa? sau doar in Excel, niste ... (vezi toată discuția)