avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ong

am inființat o asociație de pensionari în 2015.Contabilitatea am intocmit-o în partida simpla.ConformAnexei 2 la OM1969/2007 nu trebuie să întocmim situații financiare anuale dacă in actul constitutiv sau statut am fi precizat acest lucru.Noi nu am precizat nimic în legatură cu modul de a întocmi actele contabile.Dacă modificam actul constitutiv in prezent ,mai depunem situația financiara( Bilanțul ) pe 2015?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:39, 7 Aprilie 2016
Daca ONG-ul functioneaza pe baza OG 26 / 2000 nu este admisibil sa se tina contabilitatea in partida simpla - numai asociatiile de proprietari, cultele si cate alte categorii speciale au aceasta facilitate. Din pacate. Anexa 2 cap.1 pct.2 prevede ca pe langa culte si asociatii de proprietari tin contabilitate in partida simpla si organizatiile la care acest fapt e prevazut in ACTUL NORMATIV de infiintare. Statutul unui ONG functionand pe baza OG 26 / 2000 nu este un act normativ, si OG 26 / 2000 nu prevede asa ceva. Prevederea e aplicabila unor organizatii non-profit de tip special, infiintate prin legi speciale, care prevad pentru ele ca tin contabilitatea in partida simpla. Prin urmare cel mai probabil ar fi trebuit sa tineti din start contabilitatea in partida dubla, si deci desigur nu e tarziu nici acum sa o refaceti conform legii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate în partidă simplă sau dublă? misailescu misailescu Suntem un ONG care figurăm în Registrul unităților/entităților de cult. În ORDINUL nr. 1.969 din 9 noiembrie 2007 ( ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la ong-uri maciucadumitru maciucadumitru In ce conditii o fundatie nonprofit poate conduce contabilitatea in partida simpla ? (vezi toată discuția)
Contabilitatea ong in partida simpla conform omfp_3103_2017 anexa 2 tiberiu babet tiberiu babet Buna ziua. Vreau sa infiintez impreuna cu alte persoane o asociatie nonprofit cu personalitate juridica. Asociatia va fi in sprijinul jucatorilor de sah avand ... (vezi toată discuția)