avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, depășire pe linie continuă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, depășire pe linie continuă

Bună seara. Mi-a fost suspendat permisiul deoarece am depășit pe linie continuă un autovehicol ce era oprit. Șoferul stătea în mașină iar după ce am depășit s-a dat jos și a mers la non stop. În spatele meu era poliția.
Autovehicolul nu era parcat, nu era ieșit deloc de pe carosată, era pur și simplu oprit. Am făcut contestație și am primit înapoi permisul. Luna viitoare v-a fi audierea, și aș vrea să știu dacă o să rămân oricum fără permis având în vedere cele întâmplate. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: TimisE , utilizator 12:04, 24 Ianuarie 2023
Ordonanța Guvernului numărul 1 din anul 2022, aduce modificări importante la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice,
Cu privire la depășiri, se trece într-o clasa superioara de contravenţii încalcarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depasire (de la 580 lei - 725 lei la 870 lei - 1.160 lei amendă).
Șoferii care depasesc pe linia continua vor ramane fara permis 60 de zile.


Mulțumesc frumos pentru interes, dar nu consider că ați răspuns la întrebarea adresată în acest specific context.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca merg cu masina peste linia continua, mi se ia si permisul? ... Alexa7322 Alexa7322 Daca merg cu masina peste linia continua, mi se ia si permisul? Nu am deranjat pe nimeni, nu a fost accident si nu a fost intoarcere. Nu prea inteleg ce spune ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna seara stimati cititori, as avea nevoie din partea dumneavoastra de un raspuns in privinta suspendarii permisului de conducere pe 90 de zile. In data de ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)