avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala ...

Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala termica echipata cu apometru. apa rece iar restul de apt. nu au contoare de apa?
.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:53, 30 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calculul consum lunar se realizeaza in baza apometrelor si pausal la cei care nu au aparate individuale contorizat consum utilitati
Stimata doamna Ynocentta, daca nu exista o hotarare a adunarii generale a proprietarilor privind acordul instalarii acelor apometre apa rece indexul inregistrat de acestea nu p0ate fi luat in considerare la calcularea consumului individual bref !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
gambette, utilizator
Fiind o obligatie legala, nu e nevoie de hotarirea AG.

Articolul 32
(1) Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru consolidarea și modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalațiilor și dotărilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală, reabilitarea termică în scopul creșterii performanței energetice, precum și reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei condominiului pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, în condițiile menținerii aspectului armonios și unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervențiilor.
[ link extern ]
Oricum solutia data de Ynocentta in acest caz : "Calculul consum lunar se realizeaza in baza apometrelor si pausal la cei care nu au aparate individuale contorizat consum utilitati " indeamna la nerespectarea prevederilor legii .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu știu să fie vorba de vreo soluție, așa e practica în asociațiile proprietari.

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)