avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Am și eu o problema, eu și fostul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Am și eu o problema, eu și fostul meu concubin avem ...

Bună ziua ! Am și eu o problema eu și fostu meu concubin avem o fetita de 6 luni între timp noi ne.am despărțit și din acest motiv el vrea sa îmi oprească alocația copilului fiind pe numele lui , și mereu ma amenință că îmi i.a fata ce as putea sa fac sa am din nou acces la alocația copilului pentru a o putea întreține!
Cel mai recent răspuns: Marina30 , utilizator 23:29, 24 Ianuarie 2023
Buna ziua,
Vă trebuie o hotarare judecatoreasca pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs. Cu acea hotarare, faceti cerere pentru a se vira alocatia copilului la dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresați urgent instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit legal la dvs iar tatăl sa aibă doar un drept de vizita. În felul acesta nu o sa va mai ameninte ca va ia copilul și orice încălcarea a unei hotărâri judecătorești reprezinta o fapta penala.
În cadrul aceluiași proces solicitati și obligarea tatalui sa va restituie alocația încasată pentru copil.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și o sa va explice in detaliu procedura.
Mulțumesc frumos pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sarkan sarkan Buna ziua ,am o prietena si de curand sa despartit de fostu ei barbat cu care nu a fost casatorita dar au o fetita de 4 anii inpreuna , ea doreste sa stie daca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o problema am o fetita în vărsta de 7 ... LauraAndrada LauraAndrada Bună ziua am și eu o problema am o fetita în vărsta de 7 ani și după despărțire de fostul concubin mia luat fetita și nu o lasă să vb cu mine. ... (vezi toată discuția)