avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Am o problema care pe mine mă deranjează ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Am o problema care pe mine mă deranjează și nu ...

Buna ziua.
Am o problema care pe mine mă deranjează și nu știu ce să fac.
In iulie 2021 am achiziționat un apartament (bun propriu). Este un bloc cu acoperiș. După ce m-am mutat, vecinii mi-au spus că este spart acoperișul și că plouă. Am vrut să urc sa văd,dar ei au spus că este închis accesul pe partea noastră din cealaltă scară. La început nu am căutat atâtea informații, deoarece la mine nu ploua in casa. Erau niște pete doar pe tavan. Acuma, toată iarna a plouat și deja a inceput sa se mărească petele. Și m-am dus în cealaltă scară de unde se poate urca și vecina a spus că fiecare scara și-a făcut urcare pe acoperiș. Dar ea și toți de la etajul respectiv au avut un conflict cu vecinul de langa mine. Și el s-a hotărât să pună lacat și să nu mai intre nimeni pe partea noastră. Vecinul ce sta vizavi de mine și-a făcut acces direct din apartament. Acuma eu daca vreau sa fac ceva in acoperiș trebuie sa intru pe la el sau din cealaltă scară. Dar la cum merg lucrurile se pare că nici unul din ei nu o să mă lase să urc. Doamna nu mă lasă din cauza certurilor cu vecinul meu, iar vecinul meu de vizavi nu mă va lăsa să urce muncitorii in cazul in care îl renovez. E un bloc cu 3 etaje și 3 apartamente pe un palier. Și am impresia că nimic nu este legal ce se face pe acolo. Nici faptul că e închis accesul, nici faptul că vecinul și-a făcut intrare pe la el din casa. Si nu știu cum să procedez. Daca se face acces la noi din scara eu mă gândesc că trebuie acordul de la toți locatarii de pe scara, nu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:34, 25 Ianuarie 2023
La nivelul imobilului de locuit in comun este constituita asociatie de proprietari?
Nu este asociație
Va confruntati cu situatie complicata daca nu exista asociatie de proprietari care sa administreze si sa asigure starea tehnica a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
Și el s-a hotărât să pună lacat și să nu mai intre nimeni pe partea noastră

Calea de acces catre acoperis la nivelul scarii dv este in partea comuna de imobil de locuit in comun sau a facut modificarea direct din apartamentul sau?
Interventia executarii de cale de acces direct din apartament spre acoperis nu este autorizata
Sesizati oficial directia corp control din primarie,autoritatea de stat in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparație acoperis bloc Gonteageta@gmail.com Gonteageta@gmail.com Locuiesc intrun bloc cu un singur etaj și doua scări. La scara care locăiesc sunt 4 apartamente pe o parte și doua pe cealaltă parte .Nu avem asociație ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea sa interzica locatarilor sa urce cu bicicleta pe casa scărilor Dorin Sergiu Dorin Sergiu Celor din asociația de proprietari le e teama sa nu cumva cei ce-isi țin bicicletele pe casa scării sau in apartament ,să nu murdărească pereții la ... (vezi toată discuția)