avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularul E411 Copilul meu este nascut in Marea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul E411 Copilul meu este nascut in Marea Britanie si ...

Formularul E411
Copilul meu este nascut in Marea Britanie si doar tatal lucreaza acolo ca PFA. Am aplicat pentru alocatie in Romania din dec 2020 si in Ianuarie 2021 au suspendat plata pe motivul: in asteptarea formularului e411. Desi am adus la dosar documente din partea statului englez ca nici mama nici tatal nu au solicitat si nu beneficiaza de alocatie din partea statului englez, institutia romana refuza sa deblocheze plata. Cum putem rezolva situatia avand in vedere ca formularul se completeaza de catre institutii? In plus nu intelegem de ce se cere un formular ce tine de Uniunea Europeana unui stat ce nu mai este membru din ianuarie 2020? Ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 9 Februarie 2023
Din 01.01.2021 nu mai este membru UE...


Cornel Vasile a scris:

Din 01.01.2021 nu mai este membru UE...

A existat un an de tranzitie dar chiar si asa, copilul meu s-a nascut in aprilie 2021 de alocatie am depus in decembrie 2021, suntem in ianuarie 2023 si inca astept solutionarea pentru un formular ce nu are legatura cu Anglia. Aveti un sfat?
solutii:
- sa luati legatura in Anglia cu institutia omoloaga AJPIS-ului din tara sa vedeti de ce nu au trimis formularul E 411
- sa sesizati ANPIS sau Ministerul Muncii
- sa promovati o actiune in instanta
Buna ziua,

Astazi am primit raspuns la sesizarea mea de la anpis unde imi confirma ca au primit raspuns de la autoritatile engleze ce si confirma ca nu exista cerere de alocatie pentru copil deci au primit formularul e411 inapoi. Cu toate acestea refuza sa acorde alocatia motivand ca tatal copilului lucreaza in anglia si ca trebuie sa solicite alocatia acolo si doar daca va fi refuzat o poate cere in Romania.
Imi puteti confirma va rog daca legea asa spune, ca este obligat sa solicite in Anglia?


Cornel Vasile a scris:

solutii:
- sa luati legatura in Anglia cu institutia omoloaga AJPIS-ului din tara sa vedeti de ce nu au trimis formularul E 411
- sa sesizati ANPIS sau Ministerul Muncii
- sa promovati o actiune in instanta

Din cate cunosc nu exista lege care sa oblige la sa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii alinalaura04 alinalaura04 Buna tuturor. Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana otilia111 otilia111 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie, daca se poate. Sunt divortata si am un copil minor. Tatal copilului locuieste de mai multi ani in ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)